Αθήνα, 5 Μαρτίου, 2021

ΝΕΑ τεχνική αυξητικής-ανόρθωσης μαστών για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην Ελλάδα

ΝΕΑ τεχνική αυξητικής-ανόρθωσης μαστών
ΝΕΑ τεχνική αυξητικής-ανόρθωσης μαστών

ΝΕΑ τεχνική αυξητικής-ανόρθωσης μαστών για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην Ελλάδα.

Στην κλινική μας η νέα τεχνική αυξητικής-ανόρθωσης μαστών με την χρήση ενός εντελώς νέου τύπου εμφυτεύματος μαστών για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε για απολύτως πρώτη φορά στην Ελλάδα χειρουργική πλαστική επέμβαση μαστών με χρήση ενός νέου τύπου ιατρικού εμφυτεύματος το οποίο έχει την επαναστατική επικάλυψη από μικροσπόγγο πολυουρεθάνης που αποτρέπει τελείως την πιθανότητα εμφάνισης σκληρυντικής ινώδους κάψας στο μέλλον.

Το νέο αυτό ειδικό εμφύτευμα είναι Ευρωπαϊκής προέλευσης και απόλυτα ασφαλές, διότι η τεχνική του δομή  είχε προηγουμένως  επί μακρόν χρησιμοποιηθεί από βραζιλιάνους πλαστικούς χειρουργούς στην παγκόσμια πρωτεύουσα της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής το Ρίο ντε Τζανέιρο και σε ολόκληρη την Βραζιλία.

Εκεί είχε χρησιμοποιήσει τους παλαιότερους τύπους αυτής της κατηγορίας ιατρικών εμφυτευμάτων και ο Δρ. Ι. Λύρας ως βοηθός τότε του πατέρα της μοντέρνας πλαστικής χειρουργικής, Καθηγητή Ivo Pitanguy, ο οποίος και χρησιμοποιούσε παρεμφερή εμφυτεύματα στην πανεπιστημιακή κλινική του. Ακολούθως χρησιμοποιήθηκε πολύ και στην Γερμανία και την Ιταλία.

Η νεαρή Ελληνοκύπρια κυρία στην οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά η συγκεκριμένη νέα τεχνική ταξίδεψε στην Ελλάδα από την Κύπρο για να χειρουργηθεί στην κλινική μας την οποία επέλεξε μετά από μακρά περίοδο μελέτης των δεδομένων και των προτάσεων διαφόρων ιατρών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η ασθενής είχε προηγουμένως επισκεφθεί και άλλες κλινικές, ορμώμενη από το Μαϊάμι των ΗΠΑ όπου και διέμενε επί 12 χρόνια στο παρελθόν.

Ήταν ένα πολύ δύσκολο περιστατικό διότι η ασθενής είχε πριν πολλά χρόνια χειρουργηθεί από άλλον πλαστικό χειρουργό με χρήση παλαιότερου τύπου εμφυτευμάτων μαστών τα οποία τελευταία είχαν υποστεί αλλοιώσεις που επέβαλαν την προσεκτική αντικατάστασή τους.

Ταυτόχρονα η ασθενής 40 ετών είχε υποστεί και χαλάρωση στήθους λόγω απώλειας κιλών σωματικού βάρους που επέβαλε και ταυτόχρονη ή καθυστερημένη χειρουργική ανόρθωσης των μαστών της.  Η ασθενής όμως δεν επιθυμούσε τις εξωτερικές τομές-ουλές που συνοδεύουν την ανόρθωση μαστών.

Αποφασίστηκε λοιπόν η χρήση του ειδικού νέου εμφυτεύματος που καλύπτει όλες αυτές τις ανάγκες ταυτόχρονα χωρίς μαστοπηξία  και ρυθμίζει όλα τα θέματα αυτού του τύπου των ειδικών προβληματικών περιστατικών.

Τα 2 εμφυτεύματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι νέου “σταγονοειδούς-στρογγυλού” σχήματος και μας βοήθησαν:

1) να δημιουργήσουμε  στήθος σχήματος “σταγόνας” χωρίς όμως κίνδυνο περιστροφής,

2) με πολύ ικανοποιητική προβολή του κάτω πόλου που καλύπτει την χαλάρωση μαστών και ταυτόχρονα

3) με το  μαλακό περίβλημα της πολυουρεθάνης που εγγυάται την απίστευτα ευχάριστη αίσθηση φυσικής αφής του νέου στήθους.

Επίσης:

4) το νέο εμφύτευμα έχει στο εσωτερικό του διπλή γέμιση με συνεκτική γέλη δύο συστάσεων που εγγυάται την αποφυγή των αντιαισθητικών γραμμώσεων στο ντεκολτέ ή στους πλάγιους πόλους ειδικά στις αδύνατες γυναίκες χωρίς επαρκή ιστική κάλυψη του θώρακά τους.

Τα εμφυτεύματα τοποθετήθηκαν με την ανώδυνη άσηπτη τεχνική “dual plane, non touch-no pain”.

Η επέμβαση ήταν απόλυτα επιτυχής και η ασθενής έφυγε το βράδυ για το ξενοδοχείο της χωρίς καθόλου πόνο. Την επόμενη ημέρα έγινε αλλαγή στο ιατρείο και αναχώρησε για την Κύπρο.

Όπως είπε μετά την αίσια έκβαση της νέας θεραπευτικής μεθόδου ο Δρ. Ι. Λύρας “η νέα τεχνολογία μας βοήθησε να λύσουμε δύσκολα προβλήματα αισθητικής προς όφελος της ασθενούς που μας εμπιστεύτηκε και όλων των ασθενών με ανάλογα προβλήματα αισθητικής του στήθους”.

Ο Δρ. Ι. Λύρας προσέθεσε “θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε την επιτυχημένη νέα αυτή τεχνική στις γυναίκες που την χρειάζονται. Προσοχή όμως, το κάθε περιστατικό που ζητά την βοήθεια του πλαστικού χειρουργού είναι διαφορετικό και ως εκ τούτου απαιτεί την χρήση διαφορετικής προσωποποιημένης τεχνικής, ταιριαστής  ανά περίπτωση, κάτι που με την μακρόχρονη εμπειρία μας στο συγκεκριμένο αντικείμενο, σεβόμαστε απολύτως όταν αξιολογούμε τις ανάγκες των γυναικών που μας επισκέπτονται. Όλες οι τεχνικές είναι χρήσιμες για το κατάλληλο περιστατικό πάντοτε αναλόγως με την σωστή ένδειξη”.

Τα καλά νέα έρχονται για να χαροποιήσουν ακόμη περισσότερο τις γυναίκες που επιλέγουν την αισθητική πλαστική για να λύσουν προβλήματα εμφάνισης του προσώπου και τους σώματός τους.

Περισσότερες πληροφορίες στο ioannislyras.gr

Ιωάννης Λύρας

Αισθητικός, επανορθωτικός και laser πλαστικός χειρουργός

Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής

giannis-lyras

twitter-logo-boxnews

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Please enter your comment!
Please enter your name here

Όλα τα άρθρα

 Αυτοί είναι οι δύο πρώτοι που θα εμβολιαστούν στην Ελλάδα

Ένας ηλικιωμένος και μία νοσηλεύτρια θα είναι οι δύο πρώτοι άνθρωποι που θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, στις 27 Δεκεμβρίου. Την τελευταία...

Βατόπουλος: Ελεύθεροι από το καλοκαίρι – Έως τότε μάσκα (video)

Επιστροφή στην κανονικότητα από το καλοκαίρι βλέπει ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Όπως είπε το καλοκαίρι του 2021 θα μπορούσε να είναι «ελεύθερο» εάν έχει...

Τουρκία: Απειλεί τις ΗΠΑ με αντίποινα για τις κυρώσεις για τους S-400

«Βράζει» η Άγκυρα χαρακτηρίζοντας «ολέθριο λάθος» τις κυρώσεις που επέβαλλαν στην Τουρκία οι ΗΠΑ για τους S-400. Αντίδραση και από την Ρωσία και η παγκόσμια...

Πέθανε ξαφνικά ο Ανδρέας Φικιώρης o τηλεοπτικός γιατρός (video)

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο γνωστός από την τηλεόραση γιατρός, Ανδρέας Φικιώρης. Ανακοίνωση για τον θάνατό του εξέδωσε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεγάλα Πεύκα Κερατέας: «Το διοικητικό...

Εξαδάκτυλος: Χωρίς lockdown θα είχαμε πάνω από 10.000 κρούσματα

Η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα θα είχε ξεφύγει σε περίπτωση που δεν υπήρχε το lockdown, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού...

Χριστούγεννα: Ρεβεγιόν έως τις 22:00 αλλιώς διανυκτέρευση

Ξεχάστε την κυκλοφορία αργά το βράδυ τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά. Το ωράριο σε ό,τι αφορά στη νυχτερινή κυκλοφορία δεν θα αλλάξει, πέρα από τη...

Ακολουθήστε μας

47,423ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλή

KISSOS BANNER 336x280 TELIKO GIF