Αθήνα, 9 Μαΐου, 2021

Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ | Υπόσχεται ο Τσίπρας – Σφυροκοπά ο Μητσοτάκης

Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Αλέξης Τσίπρας – Κυριάκος Μητσοτάκης

Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ | Υπόσχεται ο Τσίπρας – Σφυροκοπά ο Μητσοτάκης.

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανήμερα των γενεθλίων για τα 2 χρόνια εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός έκανε απολογισμό της θητείας του ως σήμερα, υποσχέθηκε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα και άφησε ανοιχτό το παράθυρο για εκλογές.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα»

Αναλυτικά, ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», απαντά για το ενδεχόμενο νομοθέτησης νέων μέτρων ως εξής:

«Έχουμε δηλώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα από όσα προβλέπει η συμφωνία και, πολύ περισσότερο, για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος». Εξάλλου, «το αίτημα νομοθέτησης επιπλέον μέτρων και μάλιστα, υπό αίρεση, δεν είναι μόνο ξένο προς το ελληνικό Σύνταγμα. Είναι ξένο και προς τους κανόνες της δημοκρατίας, είναι ξένο προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο». Εν τέλει, «δεν είναι θέμα μιας κυβέρνησης, είναι θέμα αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού ενός λαού και μιας χώρας».

Καλεί μάλιστα το ΔΝΤ να αναλάβει με παρρησία την ευθύνη της άποψής του για το πρόγραμμα, αλλά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση έναντι των παράλογων, όπως τα χαρακτηρίζει, αιτημάτων του Ταμείου.

«Επιρρίπτοντας την ευθύνη στην ελληνική κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις, ο κ. Μητσοτάκης προφανώς θεωρεί ότι έχει δίκιο το ΔΝΤ και ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μας ζητάει. Εμείς έχουμε σαφή θέση πως δεν πρέπει. Και δεν θα το κάνουμε» σημειώνει. Στο σημείο αυτό μάλιστα, ο πρωθυπουργός λέει πως δεν είναι βέβαιος ότι η ΝΔ εννοεί τα περί εκλογών. Εναλλακτικό σχέδιο δεν έχει και το μόνο που υπόσχεται, είναι ότι θα δεχθεί όλα, και ακόμη περισσότερα, από όσα ζητούν οι πιο ακραίοι από τους δανειστές. Συμπερασματικά, «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και αφού η χώρα θα έχει βγει οριστικά από την κρίση».

«Ο κ. Μητσοτάκης προτιμά να ασκεί αντιπολίτευση μέσω Instagram»

«Προτιμά να ασκεί αντιπολίτευση μέσω Instagram», είναι η πιο χαρακτηριστική φράση του πρωθυπουργού για τον αντίπαλό του, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού, όπως σημειώνει, δεν έχει κάνει ούτε μία ερώτηση για την «Ώρα του πρωθυπουργού». Ενώ για το «μέτωπο» της κυβέρνησης με μερίδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης αναφέρει κατά λέξη: «’Αλλο η ελευθερία του Τύπου και άλλο η ασυδοσία της διαπλοκής».

«Εκλογές δεν έχουν κανένα νόημα τώρα»

Ερωτηθείς για τα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αντίθετος, όχι γιατί τις φοβάται, όπως διευκρινίζει, αλλά γιατί «τώρα δεν έχουν κανένα νόημα». ‘Αλλωστε, «πάντα ήμασταν πίσω στις δημοσκοπήσεις, αλλά τις εκλογές τις κερδίζαμε».

«Ο Σόιμπλε θέλει μία “πυρηνική Ευρώπη”»

Παράλληλα, περιγράφει το σχέδιο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για μια «πυρηνική Ευρώπη», δηλαδή Ευρωζώνη ισχυρά οικονομικών κρατών και πώς οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν φροντίσει από πριν να εξωθηθεί σε παραίτηση η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, υπό τον εκβιασμό της εξόδου από το ευρώ. Ωστόσο, «αυτό που δεν λογάριασαν, ήταν ο λαϊκός παράγοντας: η ζωή απέδειξε ότι τις κυβερνήσεις τις ανεβάζει ή τις ρίχνει ο λαός».

«Είμαστε περήφανοι για την κυβερνητική διετία»

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάνει αναλυτικό απολογισμό της κυβερνητικής διετίας, τονίζοντας: «για όλα αυτά είμαστε περήφανοι αλλά και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον καθημερινό αγώνα».

«Η μάχη με τη διαπλοκή συνεχίζεται και τον λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη»

Για το «μέτωπο» της κυβέρνησης κατά της διαπλοκής, με αφορμή και το πέρας των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής, ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει τις πολιτικές ευθύνες που αναδείχθηκαν (σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), για να καταλήξει ότι «η μάχη τώρα συνεχίζεται και τον λόγο έχει τώρα η Δικαιοσύνη».

Μητσοτάκης: «Λέω στους Έλληνες “εμπιστευθείτε μας. Είμαστε έτοιμοι»

Με διπλό στόχο που είναι, από τη μια, η εκλογική εγρήγορση των στελεχών της αντιπολίτευσης και, από την άλλη, ο απολογισμός της διετούς διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεδρίασε η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Την ομιλία του προέδρου της ΝΔ παρακολούθησαν  οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμάρας.

Μαύρη επέτειος τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του έκανε λόγο  για τη «μαύρη επέτειο» των δύο ετών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σημειώνοντας ότι κάθε μέρα που περνά η οικονομία εξασθενεί, οι πολίτες εξαθλιώνονται. Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση κάνοντας συγκρίσεις ανάμεσα στην Ελλάδα του 2014 και τη σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε πολλά σημεία της ομιλίας του δήλωσε την ετοιμότητα του κόμματος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, καλώντας μάλιστα τους πολίτες να εμπιστευθούν τη ΝΔ:

«Εμπιστευθείτε μας, είμαστε έτοιμοι», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στην κυβέρνηση μεταξύ άλλων είπε ότι δεν είναι τίποτ΄ άλλο παρά “ψέμματα, ανικανότητα και φόροι”.  Μάλιστα, αναφερόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό τον κατηγόρησε ότι μόνος του στόχος είναι  η παραμονή πάση θυσία στην εξουσία και σημείωσε ότι αν έκανε ένα καλό ο κ.Τσίπρας είναι ότι απομυθοποίησε το διήγημα της εύκολης εξόδου από την κρίση.

Βασικά σημεία της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ

«Ο απολογισμός των δύο χρόνων είναι θλιβερός»

Η καταστροφή αναμφισβήτητη. Η ήττα της χώρας καθολιική. Δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που να είναι καλύτερα. Η λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν άφησε τίποτα όρθιο. Το 2014 η Ελλάδα έβγαινε από την κρίση. Μείωνε τις οφειλές το κράτος το 2014 προς τους ιδιώτες. Τώρα αυξάνονται. Το τραπεζικό σύστημα παραπαίει, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις αυξάνονται. Υποσχέθηκαν ελπίδα, προκάλεσαν κοινωνική κατάθλιψη. Υποσχέθηκαν διαφάνεια στήνουν νέο καθεστώς διαπλοκής.

– Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος σ’ αυτό τον εφιάλτη. Η πρώτη φορά Αριστερά ήρθε με τα πανιά της φουσκωμένα από τον άνεμο του λαϊκισμού και θα φύγει από τον άνεμο της κοινωνικής αγανάκτησης.

-Είναι προφανές ότι υπάρχει πρωτοφανής ασυμφωνία ανάμεσα στη βούληση του λαού και την κυβέρνηση του κ.Τσίπρα. Οι πολίτες κατάλαβαν ότι η έξοδος από την κρίση περνά από το μονόδρομο των μεταρυθμίσεων. Απαιτούν από τους πολίτες να τους πουν την αλήθεια. Οι σειρήνες του λαϊκισμού έκαναν πολλούς να πιστέψουν ότι υπήρχε άλλος δρόμος. Ολα τα σενάρια δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Ανέβαινε ο λογαριασμός. Υποσχέθηκαν παροχές 12 δισ. και επέβελαν φόρους 9 δισ. Πολύ περισσότερους φόρους από ό,τι ήταν απαραίτητο. Εκτέλεσαν την παραγωγική Ελλάδα και τελειώνουν σήμερα τους ελεύθερους επαγγελματίες: Ψέμματα, ανικανότητα, φόροι. Αυτή είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

-Οι μεγάλες αλλαγές δυσφημίστηκαν συνειδητά από την κυβέρνηση. Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων δείτε πόσο πίσω είναι.

«Δείτε την επένδυση στο Ελληνικό. Δείτε τί κάνουν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ»

Οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι η υλοποίηση τολμηρών αλλαγών θα φέρει το τέλος της λιτότητας. Η σιωπηλή πλειοψηφία το έχει αντιληφθεί. Ο λαός θέλει σήμερα μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστική. Ικανή να υλοποιήσει εμπροσθοβαρές πρόγραμμα που θα οδηγήσει τη χώρα στη βιώσιμη ανάπτυξη. Μια κυβέρνηση για τη Νέα Δημοκρατία που πρέπει να ανατείλει στην πατρίδα μας, μετά το σκοτάδι του ΣΥΡΙΖΑϊσμού. Ο λαός είναι σήμερα πολύ πο ώριμος, πολύ πιο υπεύθυνος. Ο ιδρυτής της παράταξής μας έλεγε ότι εκεί που οι πολιτικοί δεν έχουν το θάρρος να πουν την αλήθεια και ο λαός δεν έχει το θάρρος να την ακούει, η Δημοκρατία δεν λειτουργεί. Δεσμεύομαι αυτό να κάνω πράξη ενώπιον του ελληνικού λαού.

Η κατάσταση στη χώρα γίνεται μέρα με τη μέρα πιο απελπιστική. Η κυβέρνηση σέρνεται. Κάθε καθυστέρηση σημαίνει μεγαλύτερο κόστος για τους πολίτες. Η κυβέρνηση παραμένει στη διγλωσσία. Το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι αναγκαίο ώστε να μην βρεθούμε τον Ιούλιο αντιμέτωποι με ένα πιστωτικό γεγονός. Να ζήσουμε μέρες του 2015.

«Το 2014 ήταν η 5η αξιολόγηση του 2ου προγράμματος που τορπίλισε ο Τσίπρας» 

Τώρα, τορπιλίζει τη 2η αξιολόγηση του δικού του μνημονίου, που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί ακριβώς πριν από ένα χρόνο. Η κυβέρνηση με άγνοια κινδύνου παίζει με τη φωτιά. Μάχεται με φανταστικούς ανεμόμυλους.

Η ίδια η κυβέρνηση είναι αυτή που δίνει την ευκαιρία στους ακραίους της Ευρώπης να επαναφέρουν τη συζήτηση για το GREXIT. Αρκετά πια με τα παιχνίδια των μαθητευόμενων μάγων του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανικανότητα, η αναξιοπιστία και η διγλωσσία του κ.Τσίπρα οδηγεί τους εταίρους μας σε υπερβολικές απαιτήσεις. Κανείς δεν αντιλαμβάνεται τί διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Η κλεψύδρα αδειάζει σε βάρος μας. Οσο καθυστερούν οι αλλαγές, τόσο επιβαρύνονται οι ίδιοι οι πολίτες. Οι κινήσεις της κυβέρνησης είναι ετερόκλητες και ανερμάτιστες.

Η κυβέρνηση δαιμονοποιεί το ΔΝΤ και από την άλλη με non paper του Μαξίμου εκλιπαρεί για τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα. Ο κ.Τσίπρας παίζει καθυστερήσεις. Για άλλη μια φορά παίζει την τύχη της Ελλάδας στα ζάρια. Ενα πράγμα τον απασχολεί: Η παραμονή του στην εξουσία με κάθε κόστος. Ετοιμάζεται για την επόμενη κυβίστησή του, αλλά ο χρόνος είναι καταστροφικός για την Ελλάδα. Εμείς του λέμε: Αφού δεν μπορεί, ας κάνει την άκρη. Είμαστε έτοιμοι. Οσο πιο σύντομα φύγει ο κ.Τσίπρας, τόσο πιο σύντομα θα ξημερώσει μια νέα μέρα για την πατρίδα μας. Είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε τη χώρα στην πολιτική αλλαγή.

«Η κυβέρνηση ευυτέλισε την έννοια της ελπίδας»

Η παρακαταθήκη του κ. Τσίπρα είναι τραγική. Στις ημέρες του κ. Τσίπρα το κομματικό κράτος εκτραχύνθηκε όσο δεν είχε συμβεί ποτέ στη Μεταπολίτευση. Σήμερα οι πολίτες δεν εμπιστεύονται το κράτος. Είναι βαθιά απογοητευμένοι. Στα δύο χρόνια οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ευτέλισαν την έννοια της ελπίδας. Δηλητηρίασαν την κοινωνία με διχαστική λογική.  Ο κίνδυνος είναι οι πολίτες να χάσουν την ελπίδα τους και στην έννοια της Πολιτείας. Στην ελληνική κοινωνία κυριαρχεί ο φόβος, με την έννοια του κάθε ελπιδοφόρου στοιχείου που είχε ξεπηδήσει στην Ελλάδα της κρίσης. Ένα πράγμα που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο ίδιος ο φόβος. Πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανή την ελπίδα. Λέω σε όλους τους Έλληνες: Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όχι όμως ο καθένας μόνος του, αλλά όλοι μαζί. Η αποτυχία του κ. Τσίπρα δεν είναι αποτυχία της Ελλάδας. Η ιστορία μας είναι γεμάτη από θριάμβους. Στην πλάτη της δικιάς μας γενιάς πέφτει το μεγάλο βάρος η Ελλάδα να σηκώσει ψηλά το κεφάλι. Δεν θα δώσω δικαίωμα σε κανέναν την επόμενη των εκλογών να πει ότι τον κορόιδεψα για να υφαρπάξω την ψήφο του. Και πάντως, εγώ πρωταγωνιστής σε βίντεο σαν αυτά που κυκλοφορούν σήμερα στο διαδίκτυο για τον κ. Τσίπρα για τα δύο χρόνια, δεν θα γίνω. Αν έκανε ένα καλό ο κ. Τσίπρας είναι ότι απομυθοποίησε το αφήγημα της εύκολης εξόδου από την κρίση.

Ο κ.Μητσοτάκης καλωσόρισε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος τον προερχόμενο από το Ποτάμι βουλευτή, Ιάσονα Φωτήλα. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε εκτενώς στη διεύρυνση της βάσης του κόμματος, ενώ ευχαρίστησε τα στελέχη και τους βουλευτές για τις προσπάθειες που καταβάλλουν προκειμένου, όπως είπε, να το κόμμα να είναι έτοιμο να ανέλθει στην κυβέρνηση. Απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να συμπορευθούν με τη ΝΔ, σημειώνοντας ότι είναι μακριά από τη ΝΔ κάθε ίχνος αλαζονείας και ρεβανσισμού. «Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην πραγματική επανεκκίνηση της οι οικονομίας, ώστε να δημιουργηθούν ποιοτικές θέσεις εργασίας».

«Για μας πρώτη προτεραιότητα είναι οι άνεργοι»

Αυτοί που τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα και συχνά τους διακατέχουν συναισθήματα κατάθλιψης και απελπισίας. Αυτοί θα είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης της χώρας γιατί η ένταξή τους στην αγορά εργασίας θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τη χώρα.

Μεταρρύθμιση στη διοίκηση θα σημαίνει ένα κράτος φιλικό προς τον πολίτη. Μεταρρύθμιση στην υγεία σημαίνει εξυπηρέτηση και όχι συχνά εξευτελισμό των πολιτών όπως συμβαίνει στα επείγοντα. Μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη σημαίνει ποιοτική απονομή της με ταχύτητα και όχι αρνησιδικία. Στη δημόσια τάξη σημαίνει ασφαλείς γειτονιές και μηδενική ανοχή σε άβατα ανομίας. Αυτές οι αλλαγές ξεδιπλώνονται μεθοδικά μέσα από το πρόγραμμά μας. Το σχέδιό μας για την ανάπτυξη είναι πρωτίστως ελληνικής έμπνευσης και πρέπει να το αγκαλιάσουν όλοι οι Έλληνες για να αφήσουμε πίσω τον εφιάλτη της κρίσης.

Να εμφυσήσουμε νέα πατριωτισμό, μακριά από το στείρο εθνικισμό. Ο αγώνας μας αφορά συνολικά την πατρίδα μας. Να ξαναγεμίσουμε το κράτος μας με περηφάνια και αυτοπεποίθηση. Οι δυνατότητες του τόπου μας ξεπερνούν την ανικανότητα του κ. Τσίπρα. Λέω στους Έλληνες «εμπιστευτείτε μας», είμαστε έτοιμοι. Θέλουμε να δούμε τους Έλληνες ξανά ψηλά. Θέλω να δω να μειώνονται οι ανισότητες. Θέλω να δω ξανά την Ελλάδα μια κανονική χώρα. Τους νέους μας να γυρίζουν στην πατρίδα και όσα έμαθαν τόσα χρόνια να τα χρησιμοποιήσουν για την ανάταξη της χώρας. Είμαστε με τους πολλούς και οι πολλοί είναι πλέον μαζί μας. Ανοίγει ο δρόμος για τη μεγάλη παράταξη όλων των Ελλήνων. Ανοίγει ο δρόμος για την πολιτική αλλαγή. Αυτό είναι το μήνυμα: Οι Έλληνες είναι έτοιμοι να σηκώσουν ξανά ψηλά το κεφάλι.

twitter-logo-boxnewsΑναδημοσίευση από: iefimerida.gr

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Please enter your comment!
Please enter your name here

Όλα τα άρθρα

 Αυτοί είναι οι δύο πρώτοι που θα εμβολιαστούν στην Ελλάδα

Ένας ηλικιωμένος και μία νοσηλεύτρια θα είναι οι δύο πρώτοι άνθρωποι που θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, στις 27 Δεκεμβρίου. Την τελευταία...

Βατόπουλος: Ελεύθεροι από το καλοκαίρι – Έως τότε μάσκα (video)

Επιστροφή στην κανονικότητα από το καλοκαίρι βλέπει ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Όπως είπε το καλοκαίρι του 2021 θα μπορούσε να είναι «ελεύθερο» εάν έχει...

Τουρκία: Απειλεί τις ΗΠΑ με αντίποινα για τις κυρώσεις για τους S-400

«Βράζει» η Άγκυρα χαρακτηρίζοντας «ολέθριο λάθος» τις κυρώσεις που επέβαλλαν στην Τουρκία οι ΗΠΑ για τους S-400. Αντίδραση και από την Ρωσία και η παγκόσμια...

Πέθανε ξαφνικά ο Ανδρέας Φικιώρης o τηλεοπτικός γιατρός (video)

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ο γνωστός από την τηλεόραση γιατρός, Ανδρέας Φικιώρης. Ανακοίνωση για τον θάνατό του εξέδωσε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεγάλα Πεύκα Κερατέας: «Το διοικητικό...

Εξαδάκτυλος: Χωρίς lockdown θα είχαμε πάνω από 10.000 κρούσματα

Η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα θα είχε ξεφύγει σε περίπτωση που δεν υπήρχε το lockdown, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού...

Χριστούγεννα: Ρεβεγιόν έως τις 22:00 αλλιώς διανυκτέρευση

Ξεχάστε την κυκλοφορία αργά το βράδυ τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά. Το ωράριο σε ό,τι αφορά στη νυχτερινή κυκλοφορία δεν θα αλλάξει, πέρα από τη...

Ακολουθήστε μας

47,336ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,638ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Δημοφιλή

KISSOS BANNER 336x280 TELIKO GIF