Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Βύρων Πολύδωρας | Πρόταση κυβέρνησης για πρόεδρο ΕΣΡ – Οι αντιδράσεις των κόμματων

Βύρων Πολύδωρας | Πρόταση κυβέρνησης για πρόεδρο ΕΣΡ - Οι αντιδράσεις των κόμματων
Βύρων Πολύδωρας

Βύρων Πολύδωρας | Πρόταση κυβέρνησης για πρόεδρο ΕΣΡ – Οι αντιδράσεις των κόμματων.

Ο Βύρων Πολύδωρας είναι η πρόταση της κυβέρνησης για την προεδρία του ΕΣΡ, όπως γνωστοποιήθηκε από τον ίδιο μετά τη συνάντηση που είχε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό.

«Όπως ξέρετε, η κατάσταση στο θέμα είναι σε ένα βραχυκύκλωμα και θεωρώ την πρόταση να αναλάβω πρόεδρος του ΕΣΡ ως τιμητική, αλλά κυρίως ως πρόταση για μια θέση ευθύνης», σημείωσε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Πολύδωρας.

Όπως ανέφερε ακόμη, «αυτό που εξέθεσα στον πρωθυπουργό και στον πρόεδρο της Βουλής είναι ότι με συνταγματική συμπεριφορά και συμμόρφωση, δεχόμαστε την απόφαση του ΣτΕ και εννοούμε το καίριο σημείο είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Αυτό έγινε δεκτό και αυτό είναι η νέα θέση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ».

Όταν ρωτήθηκε για την ανακοίνωση που είχε εκδώσει λίγο νωρίτερα η ΝΔ για το θέμα, απάντησε: «Εγώ δεν κάνω επικοινωνιακά παιχνίδια και ούτε είδα τάση για επικοινωνιακά τεχνάσματα αλλά τάση για συναίνεση που είναι και η προϋπόθεση για τη δική μου παρέμβαση».

Ο κ. Πολύδωρας εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να επικοινωνήσει με όλους τους αρχηγούς και να εκθέσει τη σκέψη του και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με ένα πνεύμα συναινετικό.

«Θέλω να είμαι ένας παράγων εξομάλυνσης. Έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε. Ο τόπος έχει τόσα προβλήματα, εννοείται ότι αυτό πρέπει να λυθεί», υπογράμμισε.

Οι αντιδράσεις των κόμματων

ΝΔ: “Ο κ. Πολύδωρας δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί”

«Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το Ε.Σ.Ρ., αλλά στην αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Ε.Σ.Ρ. στον κ. Παππά», αναφέρει χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία και συνεχίζει:

«Απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα. Η στελέχωση του Ε.Σ.Ρ. με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά».

«Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί», απαντά η Νέα Δημοκρατία.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: “Όχι στον Υπουργός της ζαρτινιέρας”

Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τον «υπουργό της ζαρντινιέρας» και αυτόν που πρότεινε τη συνεργασία του πολιτικού του χώρου με τη Χρυσή Αυγή, καθιστά σαφές η Δημοκρατική Συμπαράταξη, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και του ΕΣΡ.

«Ο προτεινόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος πρόεδρος κ. Βύρων Πολύδωρας δεν ικανοποιεί τα κριτήρια που έχουμε θέσει» αναφέρει ενδεικτικά, και επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη πρόταση εξυπηρετεί τα γνωστά πολιτικά παιχνίδια των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Στη συνέχεια, επαναλαμβάνει την ανάγκη άμεσης συγκρότησης του ΕΣΡ, προκειμένου να υπάρξει σωστή ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.«Τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν την ανεξάρτητη αρχή – και ιδιαίτερα αυτό του Προέδρου – επιβάλλεται να πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις ώστε και συμβολικά και  ουσιαστικά να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ευθύνες αλλά και να συγκεντρώνουν  την ευρύτερη αποδοχή» καταλήγει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ποτάμι: “Δεν θα γίνουμε συνεργοί στον κατήφορο”

Πρώτη αντίδραση από το Ποτάμι στην ανακοίνωση του Μαξίμου ότι προτείνεται ο Βύρωνας Πολύδωρας για την προεδρία του ΕΣΡ. «To Ποτάμι δεν παίζει με τους θεσμούς και δεν πρόκειται να συναινέσει στον ευτελισμό των ανεξάρτητων αρχών. Δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο του ΕΣΡ ένα πρόσωπο από το βαθύ παρελθόν της Ελλάδας της χρεοκοπίας… Δεν πρόκειται να γίνει συνεργός στον κατήφορο που ακολουθεί η κυβέρνηση».

Ένωση Κεντρώων: “Μικρή αξία το όνομα του προέδρου του ΕΣΡ”

Η Ένωση Κεντρώων στην ανακοίνωση που εξέδωσε δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ ή κατά της υποψηφιότητας Πολύδωρα για το ΕΣΡ.

Τονίζει αντιθέτως πως προϋπόθεση για να συναινέσει είναι “να μετατεθούν όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, ακόμη και για τις προσωρινές άδειες λειτουργίας των σταθμών”, ενώ καλεί τη ΝΔ να συμβάλλει στον σχηματισμό του ΕΣΡ. Παράλληλα, με νεότερη ανακοίνωση ζητά να αποσυρθεί ο νόμος Παππά.

«Για να υπάρχει αποτέλεσμα στη διάσκεψη των προέδρων πρέπει να αποφύγει η κυβέρνηση κάθε παράπλευρη νομοθετική πρωτοβουλία και να μετατεθούν όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. Ακόμη και τις προσωρινές άδειες λειτουργίας των σταθμών να τις δώσει το ΕΣΡ και όχι η κυβέρνηση. Η δε ΝΔ, οφείλει να συμβάλλει στο σχηματισμό ΕΣΡ γιατί διαφορετικά θα παρουσιαστεί σαν κόμμα που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να ρίξει την κυβέρνηση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Ένωση Κεντρώων καλεί την κυβέρνηση «να κάνει πίσω σε ολόκληρο, το γνωστό νόμο Παππά», προκειμένου να διευκολύνει τη σύσταση νέου ΕΣΡ. Όπως τονίζει σε ανακοίνωση, μόνο σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένη η ΝΔ να συναινέσει.

«Το πίσω σε ένα ή δυο άρθρα δεν έχει αντίκρισμα, γιατί βρίσκει αντίθετη ολόκληρη την αντιπολίτευση» αναφέρει η Ένωση Κεντρώων και σημειώνει πως το όνομα του προέδρου του ΕΣΡ έχει μικρή αξία και πως το σημαντικό είναι να υπάρξει πολιτική συναίνεσης για σύσταση ΕΣΡ.

ΚΚΕ: “Δεν συμμετέχουμε σε παζάρια”

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε παζάρια και παιχνίδια για την αναδιανομή της πίτας στα μέσα ενημέρωσης, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Περισσός, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Κάνοντας λόγο για «αποπροσανατολισμό» της κοινής γνώμης, το ΚΚΕ τονίζει ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν αναγορεύσει σε “μητέρα των μαχών” το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και της συγκρότησης του ΕΣΡ, για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση σε όλα τα άλλα σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα που επιδεινώνουν τη ζωή του λαού».

twitter-logo-boxnewsπηγή: parapolitika.gr

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Please enter your comment!
Please enter your name here

Σχετικά άρθρα

Εγκεφαλοφάγες αμοιβάδες στο νερό – Συναγερμός στο Τέξας

Σε συναγερμό βρίσκονται από την Παρασκευή οκτώ πόλεις των ΗΠΑ, καθώς εγκεφαλοφάγες αμοιβάδες Naegleria fowleri βρέθηκαν σε αποθέματα νερού του νοτιοανατολικού Τέξας. Όπως μεταδίδει το...

Πέτσας: Έρχεται νέα καμπάνια στα κανάλια για τον κορονοϊό

Καμπάνια με τηλεοπτικά σποτ για την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών στα μέτρα προστασίας από τον covid-19 ξεκινάει από τον επόμενο μήνα η κυβέρνηση...

Ρουβάς και Μερσεντές έκαναν parking το Ηρώδειο για διαφήμιση (photo)

Ο Σάκης Ρουβάς έκανε διαφήμιση στα social media του, πολυτελούς αυτοκινήτου έξω από το Ηρώδειο και η κίνηση αυτή προκάλεσε δεκάδες αντιδράσεις. Σάλος προκλήθηκε στο...

Νέα μέτρα: Τα περίπτερα έκλεισαν οι πλατείες γέμισαν κόσμο

Φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες της Αθήνας μετά τις 12 που έκλεισαν τα περίπτερα, σύμφωνα με τα νέα περιορίστηκα μέτρα. Μπορεί τα περίπτερα να έκλεισαν από...

Σεισμός: Νέος ισχυρός 5,2 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Χαλκιδικής

Μετά τα 4,4 Ρίχτερ νωρίτερα, ένας ισχυρότερος σεισμός έγινε ανοιχτά (22χλμ. ΝΝΔ) της Χερσονήσου του Άθω στη Χαλκιδική στις 01:50 τα ξημερώματα. Αυτή τη φορά...

Θεσσαλονίκη: Απίστευτος συνωστισμός σε θεατρική παράσταση (video)

Προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός σε παράσταση στο θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες δεν τηρείται καμία απόσταση ενώ...

Ακολουθήστε μας

47,365ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,630ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
KISSOS BANNER 336x280 TELIKO GIF

Δημοφιλή

Ρουβάς και Μερσεντές έκαναν parking το Ηρώδειο για διαφήμιση (photo)

Ο Σάκης Ρουβάς έκανε διαφήμιση στα social media του, πολυτελούς αυτοκινήτου έξω από το Ηρώδειο και η κίνηση αυτή προκάλεσε δεκάδες αντιδράσεις. Σάλος προκλήθηκε στο...

Ιανός: Βρέθηκε η σορός της φαρμακοποιού στο Μουζάκι (video)

Συναγερμός σήμανε στο Μουζάκι της Καρδίτσας καθώς εντοπίστηκε το πτώμα της φαρμοκοποιού που αγνοούνταν από την Παρασκευή όταν και ξέσπασε η κακοκαιρία Ιανός. Σύμφωνα με...

Σεισμός ΤΩΡΑ: 4,4 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Χαλκιδικής

Σεισμός ΤΩΡΑ - Σεισμική δόνηση με ένταση 4,4 Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο πριν τις δέκα το βράδυ με επίκεντρο ανοικτά της Χαλκιδικής. Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4...

Καμένα Βούρλα: Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι για τους πρόσφυγες (video)

Στα Καμένα Βούρλα έφτασαν δύο λεωφορεία που μετέφεραν 39 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα προκειμένου να εγκατασταθούν σε τοπικό ξενοδοχείο. Εξοργισμένοι οι κάτοικοι στα Καμένα Βούρλα κορυφώνουν τις...

Big Brother: Στα άκρα Μικρούτσικος και Βαρθακούρης

«Πρόβλημα» για το κανάλι του Φαλήρου τον ΣΚΑΪ σχετικά με το ριάλιτι Big Brother και τις σχέσεις του Ανδρέα Μικρούτσικου και του παρουσιαστή Χάρη...

Σύψας: Το μοναδικό μέτρο που αποδίδει είναι το lockdown

«Το μοναδικό μέτρο, το οποίο έχει θεαματική επίδραση στην επιδημία, είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας, το lockdown» στην Αττική επισήμανε ο λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας. Ο...