Αλέξανδρος-Πρίνος
Αλέξανδρος Πρίνος (Medi Πρίνου)

Σημαντικές διημερίδες για τον ιατρικό τουρισμό της Ελλάδας σε Αμερική και Καναδά.

Η καρδιά της Ελλάδας χτύπησε στην Αμερική και στον Καναδά όπου διοργανώθηκαν πρόσφατα δύο σημαντικές διημερίδες, για τον ιατρικό τουρισμό.

Η ανάδειξη της χώρα μας σε κορυφαίο προορισμό στον παγκόσμιο χάρτη του ιατρικού τουρισμού ήταν ο στόχος των σημαντικών αυτών εκδηλώσεων που διοργάνωσαν στο Μόντρεαλ του Καναδά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών  και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ,σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Σικάγου και την  Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ.

Στις διημερίδες συμμετείχαν επιφανή μέλη της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας των ΗΠΑ και του Καναδά, εκπρόσωποι εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού και της υγείας καθώς και ΜΜΕ από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την ελληνική κυβέρνηση στη εκδήλωση στο Σικάγο, εκπροσώπησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων επιφανή μέλη της επιστημονικής κοινότητας έκαναν τοποθετήσεις σχετικά με το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα και τις δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιήσουν οι Αμερικανοί πολίτες.

Ειδικότερα:

Ο Αλέξανδρος Πρίνος, πρόεδρος των Medi Πρίνου μίλησε για το υψηλό επίπεδο της κοσμητικής χειρουργικής και της αισθητικής δερματολογίας στη χώρα μας και τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

Ο Νίκος Αυλώνας καθηγητής στο DePaul University ,πρόεδρος του Κέντρου Αειφορίας (CSE) επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι μια από τις πιο ελκυστικές χώρες για ιατρικό τουρισμό στον κόσμο και γι αυτό και υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο κ. Αυλώνας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ένα από τα μεγαλύτερα fund επένδυσε πρόσφατα 200 εκατομμύρια δολάρια στον τουρισμό υγείας στην Ελλάδα ενώ άλλα τουλάχιστον δέκα μεγάλα funds αναζητούν ευκαιρίες για επενδύσεις στην χώρα μας.

Ο Κωνσταντίνος Πάντος, Γυναικολόγος, γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής αναφέρθηκε στο Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών. «Μέσω του Ινστιτούτου δίνεται η δυνατότητα τόσο σε Έλληνες γιατρούς να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό όσο και σε γιατρούς της ομογένειας να συνεχίσουν την μετεκπαίδευση τους σε ελληνικά Πανεπιστήμια», επεσήμανε

Ο Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών επεσήμανε ότι η χώρα μας έχει ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στον τομέα του ιατρικού τουρισμού καθώς υπάρχουν μονάδες που μπορούν να προσφέρουν άρτιες υπηρεσίες σε πολύ καλές τιμές και να προσελκύσουν ασθενείς από όλο τον κόσμο.

Ο Νικόλαος Κουβελάς, επίκουρος καθηγητής Οδοντιατρικού τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Athens Dental Tourism Cluster τόνισε τη σημασία της ποιοτικής οδοντιατρικής από εξειδικευμένους οδοντιάτρους που συνεργάζονται στον ίδιο χώρο.

Όπως επεσήμανε σημαντικά είναι τα οφέλη και για τους ομογενείς καθώς στη χώρα μας το κόστος των οδοντιατρικών θεραπειών είναι το 1/5 σε σχέση με τις ΗΠΑ. Για παράδειγμα το εμφύτευμα έχει κόστος στις ΗΠΑ από 3.500 έως 7.000 δολάρια ενώ στην Ελλάδα το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο.

twitter-logo-boxnews