Αυτό το δηλητήριο το πίνουμε σχεδόν όλοι και καταστρέφει τα κόκαλα μας
δηλητήριο – κόκαλα

Αυτό το δηλητήριο το πίνουμε σχεδόν όλοι και καταστρέφει τα κόκαλα μας.

Χάρη στις πολυάριθμες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια, όλα όσα πολλοί φοβούνταν έχουν επιβεβαιωθεί: η Coca Cola έχει σοβαρές επιδράσεις στην υγεία μας από την στιγμή που πίνουμε έστω και μια γουλιά.

Για πολλά χρόνια, πολλές εκστρατείες για την υγεία προσπάθησαν να πείσουν τους ανθρώπους να αφαιρέσουν τέτοια ροφήματα όπως η Coca Cola από την διατροφή τους.

Ωστόσο, τα στατιστικά δείχνουν ότι ο αριθμός των καταναλωτών αυτό του προϊόντος είναι ακόμη πολύ ανησυχητικός, καθώς υπολογίζεται ότι κάθε 24 ώρες 1,6 δισεκατομμύρια προϊόντα τύπου Cola καταναλώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο.

 Coca Cola
Coca Cola

Ποιες είναι οι βλαβερές επιδράσεις της Coca Cola;

Η Coca Cola είναι γεμάτη ουσίες που είναι βλαβερές για την υγεία μας, είτε είναι για προβλήματα που προκύπτουν βραχυπρόθεσμα είτε μακροπρόθεσμα. Είναι αρκετό να γνωρίζουμε ότι ένα απλό κουτί ή μπουκάλι περιέχει 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, καθώς επίσης κι άλλα χημικά που επηρεάζουν τα βασικά όργανα του σώματος μας.

Τι συμβαίνει όταν καταναλώνετε Coca Cola

• Μετά από 10 λεπτά: η λήψη 10 κουταλιών της σούπας ζάχαρη μονομιάς είναι καταστροφική για το σώμα μας. Ο λόγος που δεν το κάνουμε εμετό οφείλεται στο γεγονός του ότι το σώμα μας παράγει φωσφορικό οξύ.

• Μετά από 20 λεπτά: η γλυκόζη αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης προκαλώντας το συκώτι να μετατρέψει όλη τη ζάχαρη σε λίπος. Να θυμάστε ότι ένα απλό κουτί ή μπουκάλι περιέχει πάνω 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.

• Μετά από 40 λεπτά: το σώμα μας θα απορροφήσει όλη την καφεΐνη. Συνεπώς, οι κόρες των ματιών μας διαστέλλονται, η αρτηριακή πίεση ανεβαίνει και το ήπαρ ελευθερώνει περισσότερη ζάχαρη στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό με τη σειρά του κάνει τους υποδοχείς αδενοσίνης (τα κυρίαρχα μόρια κατά την διάρκεια του ύπνου) να μπλοκάρουν και μας προλαμβάνει από την αίσθηση της κόπωσης.

• Μετά από 45 λεπτά: το σώμα μας αρχίζει να παράγει περισσότερη ντοπαμίνη, μια ουσία που διεγείρει τα σημεία ευχαρίστησης στον εγκέφαλο μας. Αυτός ο τύπος επίδρασης συγκρίνεται με αυτόν που παράγεται από την ηρωίνη.

• Μετά από 60 λεπτά: μετά από μια ώρα είναι πιθανό ότι θα νιώσουμε τάση για ούρηση. Δεν συνειδητοποιούμε ότι μέσω της ούρησης απομακρύνονται το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος, τα οποία προορίζονταν για τα οστά, καθώς κι άλλες σημαντικές ουσίες που θα μπορούσαν να απορροφηθούν από το σώμα. Όσο περνάει η ώρα αρχίζουμε να έχουμε τάση υπογλυκαιμίας και να είμαστε περισσότερο αργοί στις δραστηριότητες μας και να τεμπελιάζουμε.

Ποιες βλαβερές ουσίες περιέχει η Coca Cola;

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, επιπλέον της υψηλής περιεκτικότητας της σε ζάχαρη, η Coca Cola έχει κι άλλες ουσίες που είναι βλαβερές για την υγεία μας.

Η παρακάτω λίστα δείχνει τα κύρια συστατικά της και οι επιδράσεις που έχουν στην υγεία μας.

• Ανθρακούχο νερό: αυτό το συστατικό προκαλούν έκκριση γαστρικού υγρού, αύξηση της οξύτητας των γαστρικών υγρών μας, καθώς επίσης και φούσκωμα.

• Kυκλαμικό νάτριο, ένα υποκατάστατο ζάχαρης: αυτή είναι μια ουσία που παράγει μια γεύση που είναι 200 φορές πιο γλυκιά από την ζάχαρη. Έρευνες έχουν δείξει ότι η λήψη της αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο της ουροδόχου κύστης, που είναι ο λόγος για τον οποίο το 1969 απαγορεύτηκε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA).

• Ασπαρτάμη: αυτό είναι ένα άλλο υποκατάστατο ζάχαρης που επίσης απαγορεύτηκε από τον FDA. Όταν εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες, διασπάται σε μεθανόλη (αλκοόλ) και φαινυλαλανίνη, ουσίες που καταστρέφουν το οπτικό νεύρο και μπορεί να προκαλέσουν τύφλωση.

• Φωσφορικό οξύ: αυτό είναι ένα υψηλά όξινο συστατικό που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα και στα μάτια.

Εναλλακτικές χρήσεις της Coca Cola

• Η Coca Cola είναι ένα ποτό που έχει χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό των κινητήρων αυτοκινήτων.

• Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η αστυνομία χρησιμοποιεί Coca Cola μετά από ένα τροχαίο ατύχημα ή φόνο για να καθαρίσει τον δρόμο από τυχόν αίματα που μπορεί να έχουν χυθεί.

• Η Coca Cola είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση λεκέδων σκουριάς από επιφάνειες χρωμίου και για τον καθαρισμό διαβρωμένων μπαταριών αυτοκινήτου.

• Στην Ινδία οι αγρότες χρησιμοποιούν την Coca Cola ως φυτοφάρμακο για την εξόντωση των παρασίτων από τα σπαρτά τους, καθώς είναι ένα φθηνό και πολύ αποτελεσματικό προϊόν.

• Ένα από τα πιο διάσημα και πιο αποτελεσματικά κόλπα για να χρησιμοποιήσετε την Coca Cola είναι να ξεβουλώσετε τους υδραυλικούς σωλήνες.

twitter-logo-boxnewsΑναδημοσίευση από:meygeia.gr