Αλέξης Τσίπρας, Βαγγέλης Καραθάνος - Geabit
Αλέξης Τσίπρας, Βαγγέλης Καραθάνος – Geabit

Geabit | Η start up επιχείρηση του Βαγγέλη Καραθάνου, εντυπωσίασε τον Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Η start up επιχείρηση Geabit του νεαρού Βαγγέλη Καραθάνου από τα Τρίκαλα ήταν αυτή που εντυπωσίασε περισσότερο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην 83η ΔΕΘ.

Η παρουσίαση του Geabit από το 19χρονο Βαγγέλη Καραθάνο προκάλεσε το ενδιαφέρον του Αλέξη Τσίπρα αφού αφιέρωσε αρκετό χρόνο προκειμένου να μάθει πως λειτουργεί η ιδέα του και πόσο μπορεί να βοηθήσει η τεχνολογία και στην αύξηση της γεωργικής παραγωγής μέχρι και 50%!

Ο 19χρονος  Βαγγέλης Καραθάνος, ο οποίος αναφερθηκε στην Geabit, την τεχνολογία η οποία συλλέγει με αισθητήρες τα δεδομένα, κάθε καλλιέργειας και με επεξεργασία μέσω τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να προβλέψει πιθανά προβλήματα και ασθένειες σε αυτή.

Σημείωσε ότι ήδη στις καλλιέργειες που έχει εφαρμοστεί, έχει παρατηρηθεί αύξηση 30% σε αυτές!

Βαγγέλης Καραθάνος, Τάσος Κατσιάνης, Γιάννης Καραθάνος
Βαγγέλης Καραθάνος, Τάσος Κατσιάνης, Γιάννης Καραθάνος

Στο θεματικό περίπτερο 12 η «Ψηφιακή Ελλάδα», Digital Greece, στη 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός, άκουσε τις ιδέες, τις απόψεις και τους προβληματισμούς των νέων start uppers και συνομίλησε μαζί τους για αρκετή ώρα, καθώς θεωρεί τους ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι οι νέοι αυτής της χώρας με την ευχή, «Του χρόνου να μη σας χωράει το τρένο για την 84η ΔΕΘ και η Θεσσαλονίκη. Να φτάσει σ’ ένα σταθμό που θα υπάρχουν κι άλλοι πολλοί με ιδέες, όρεξη, ορμή, δημιουργικότητα, για να δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία και τις προϋποθέσεις ώστε τα σημαντικά μυαλά του τόπου μας να μείνουν εδώ»…

Βαγγέλης Καραθάνος – Υποψήφιος για βραβείο καινοτομίας στην Generation N της Nissan

twitter-logo-boxnews