Ρίο 2016 | Παραολυμπιονίκης έπεσε μεταφέροντας τη φλόγα, αλλά σηκώθηκε και αποθεώθηκε από όλο το στάδιο
Ρίο 2016 | Παραολυμπιονίκης – Φωτο: Alexandre Loureiro/Getty Images

Ρίο 2016 | Παραολυμπιονίκης έπεσε μεταφέροντας τη φλόγα, αλλά σηκώθηκε και αποθεώθηκε από όλο το στάδιο.

Η θέληση της Marcia Malsar να ξεπεράσει την άτυχη στιγμή της συμπυκνώνει όλο το νόημα των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Η εντυπωσιακή τελετή έναρξης των 15ων Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ήταν γεμάτη χρώματα, μουσική, χορό και χιλιάδες πυροτεχνήματα, αναδεικνύοντας την κουλτούρα και το ταμπεραμέντο των Βραζιλιάνων και έχοντας ως κεντρικό μήνυμα «Η καρδιά δεν έχει όρια. Όλοι μας έχουμε καρδιά», θίγοντας έτσι το θέμα της ισότητας μεταξύ των ανθρώπων.

Όμως, παρά τα δεκάδες πυροτεχνήματα και τις εντυπωσιακές χορογραφίες, η πιο δυνατή εικόνα της τελετής και το στιγμιότυπο που συμπύκνωσε όσο τίποτε άλλο το πραγματικό πνεύμα των Παραολυμπιακών Αγώνων, αλλά και τη δύναμη αυτών των σπουδαίων αθλητών που μάχονται καθημερινά για να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, ήταν η θέληση της πρώην Βραζιλιάνας αθλήτριας Marcia Malsar να ξανασηκωθεί αμέσως μόλις έπεσε στο γλιστερό από τη βροχή τερέν, την ώρα που μετέφερε τη φλόγα.

Η πρώην χρυσή Ολυμπιονίκης των 200μ. στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 1984 δεν πτοήθηκε καθόλου από το ατύχημά της, σηκώθηκε και συνέχισε να περπατά μέσα στο στάδιο με τη βοήθεια του μπαστουνιού της, την ώρα που οι θεατές ξεσπούσαν σε ζητωκραυγές και χειροκροτήματα.

Το στιγμιότυπο έκανε αμέσως το γύρο του διαδικτύου, με χιλιάδες χρήστες των social media να αποθεώνουν την πρώην αθλήτρια.

Ο επίσημος λογαριασμός των Παραολυμπιακών αγώνων ανέβασε αμέσως το βίντεο με την πτώση της Malsar στο διαδίκτυο και τη λεζάντα: «Αυτό που μας ορίζει είναι το πόσο καλά σηκωνόμαστε όταν πέφτουμε. Ποτέ μην τα παρατάς».

twitter-logo-boxnews

πηγή: lifo.gr