Προστασία του Πολίτη - Αστυνομικοί
Προστασία του Πολίτη – Αστυνομικοί

Επιτροπή Ασφάλειας και Προστασίας του Πολίτη – Μια πρωτότυπη ιδέα.

Ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Ελευσίνας, υπάρχουν και ορισμένοι εν υπηρεσία αστυνομικοί καθώς και απόστρατοι.

Του Γιάννη Κριτσαντώνη

Σε συνεργασία με τον επικεφαλής της δημοτικής αστυνομίας έφτιαξαν ένα τμήμα ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα ασφάλειας.

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται τηλεφωνικά και να ζητούν βοήθεια, για το πως να χειριστούν δύσκολες καταστάσεις, όπως απόπειρες διάρρηξης, επιθέσεις από αγνώστους και άλλα καθημερινά εγκλήματα.

Μια πρωτότυπη ιδέα για την υποστήριξη του πολίτη σε θέματα αστυνομικής αρωγής και προστασίας του, στον δήμο Ελευσίνας – Μαγούλας υλοποιήθηκε τελικά, που θα συμβάλει και στα πλαίσια, βεβαίως, της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ελευσίνας 21.

Πρόκειται για μία επιτροπή από δημότες της πόλης έμπειρους αστυνομικούς αλλά και εκλεγμένους στο ΔΣ του δήμου, στους οποίους μπορεί να απευθύνεται συμβουλευτικά ο πολίτης της περιοχής για ελαφρά και βαριά εγκλήματα ή οτιδήποτε  άλλο χρειαστεί πάνω σ αυτόν τον τομέα.

Στην υλοποίηση αυτής της ιδέας συνέβαλαν καθοριστικά ο δήμαρχος της Ελευσίνας- Μαγούλας Αργύρης Οικονόμου και ο προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας Μπάμπης Σεμερτζίδης.

Ως πρόεδρος της Επιτροπής αυτής για την Ασφάλεια και την Προστασία του πολίτη του δήμου ανέλαβε ο Νίκος Ανάντιος, δημότης της Ελευσίνας – Μαγούλας, έμπειρος εν ενεργεία αστυνομικός, που υπηρετεί στην ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης – Καταστολής Εγκληματικότητας), με αντιπρόεδρο τον Κωνσταντίνο Γκίνη και μέλη, την πρόεδρο του Συμβουλίου Κοινότητας Μαγούλας Σοφία Στάμου, τον κοινοτικό σύμβουλο Ελευσίνας Χρήστο Δελαπόρτα, τον Τζαφέρη Νικόλαο και τον Γαλανό Κωνσταντίνο.

Οι δημότες της Ελευσίνας-Μαγούλας, μπορούν να επικοινωνούν για θέματα υποστήριξης, συμβουλών και προστασίας του πολίτη στο τηλέφωνο 6983 292304 ή στο e-mail: nikosa62@hotmail.com

Βράβευση του 8ο δημοτικού σχολειού Ελευσίνας σε διεθνή διαγωνισμό – Του Γιάννη Κριτσαντώνη (photos)

youtube-box-news-logo