2ο Food Experience Graviera Naxos 2019
2ο Food Experience Graviera Naxos 2019

2ο Food Experience Graviera Naxos 2019.

Θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι το ιαπωνικό σούσι, τα μεξικάνικα νάτσος και η παραδοσιακή φάβα της Σχοινούσας θα μπορούσαν να αποκτήσουν μια διαφορετική γεύση προσθέτοντας μόνο ένα ξεχωριστό συστατικό, την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.;

Στις 7, 8 και 9 Ιουνίου η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου διοργανώνει το 2ο Food Experience Graviera Naxos 2019 και ενώνει γεύσεις και πολιτισμούς, με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου!

Το πεντανόστιμο τυρί της Νάξου, «το χρυσάφι του νησιού», θα ταξιδέψει γευστικά στην Ιαπωνία, το Μεξικό αλλά και στις Μικρές Κυκλάδες, καθώς διακεκριμένοι σεφ θα μαγειρέψουν παραδοσιακές νησιώτικες συνταγές και επίσης θα «πειράξουν» το σούσι, τα νάτσος και τη φάβα προσθέτοντας Γραβιέρα Νάξου και δημιουργώντας πιάτα-έκπληξη!

2ο Food Experience Graviera Naxos 2019

Το τριήμερο γαστριμαργικό event θα εξελιχθεί στο Κάστρο της Χώρας της Νάξου, στις παραλίες της Αγίας Άννας και της Πλάκας αλλά και στη γραφική Σχοινούσα, όπου οι προσκεκλημένοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (γνωστοί δημοσιογράφοι, παρουσιαστές, food bloggers, κ.ά.) θα ταξιδέψουν και θα μυηθούν στις συνταγές με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

Επίσης, την τρίτη μέρα του event θα έχουμε άλλη μία… γευστική συνάντηση κορυφής, αφού το εστιατόριο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, το «1926», θα φιλοξενήσει τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και τα φημισμένα, φίνα κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου!

Και τις τρεις ημέρες το event θα συνοδεύει νησιώτικο συγκρότημα, με την παρουσία του κορυφαίου καλλιτέχνη της Νάξου, Μανώλη Μπαρμπεράκη.

gosman 01-logo-PNG-180X170Του: Δημήτρη Γκοσμάνη – dimigos7@gmail.comtwitter-logo-boxnews