Το κίτρινο υποβρύχιο της Σεμίνας Διγενή έχει trailer
Το κίτρινο υποβρύχιο – Σεμίνα Διγενή

Το κίτρινο υποβρύχιο της Σεμίνας Διγενή έχει και trailer.

Η Σεμίνα Διγενή υπογράφει το πρώτο της βιβλίο, μια σύνθεση μεταξύ μαρτυρίας και μυθοπλασίας.

Οι αναμνήσεις (προϊόν εξάλλου της μυθοπλαστικής επεξεργασίας του καθενός μας) συμπλέουν με σταθμούς στη δημοσιογραφική πορεία της Σεμίνας Διγενή, με τα σημαντικά πρόσωπα της τέχνης και της πολιτικής (Τσαρούχης, Χορν, Χατζιδάκις, Ανδρέας Παπανδρέου, Καντάφι, Γκάσμαν, ο εγγονός του Στάλιν, τα παιδιά του Τσε και ο σύντροφός του Αλμπέρτο Γρανάδο), που γνώρισε, μα και με την προσωπική της διαδρομή, με τρόπο που η φαντασία συναντά την πραγματικότητα.

Το αφηγηματικό νήμα ξεκινά να ξετυλίγεται με το «Yellow Submarine» των Beatles και, ψηφίδα την ψηφίδα, αναπλάθει την ατμόσφαιρα μιας ολόκληρης εποχής, της εποχής που σηματοδότησε την άνοδο και την πτώση της τηλεόρασης.

Ένα βιβλίο-μαρτυρία, σε μια ατμόσφαιρα μιούζικαλ, καθώς τα τραγούδια και η μουσική όχι απλώς δίνουν τον τόνο της αφήγησης αλλά και συμβάλλουν στην εξέλιξή της.

Στο πρώτο βιβλίο της η Σεμίνα Διγενή μας καλεί να επιβιβαστούμε στο «Κίτρινο υποβρύχιο» της ζωής της, ένα παραμυθένιο όχημα που χωράει τα πάντα: προσωπικότητες της εγχώριας και διεθνούς πολιτικής και καλλιτεχνικής σκηνής, έρωτες, γεγονότα κοσμογονικά και μη και, κυρίως, το ιδιαίτερο άρωμα κάθε δεκαετίας από το 1975 έως σήμερα.

Με οδηγό το περίφημο «Yellow Submarine» των Beatles που άλλοτε αναδύεται σε πρώτο πλάνο κι άλλοτε βυθίζεται στα σκοτάδια, η δημοσιογράφος ξετυλίγει το αφήγημά της, μια σύνθεση μαρτυρίας, ρεπορτάζ και μυθοπλασίας.

Το «Κίτρινο υποβρύχιο» της, μια φανταστική Κιβωτός του Νώε, σκίζει τα νερά φωτίζοντας με τους προβολείς του την διαδρομή της Ελλάδας από τη μεταπολίτευση και μετά, ξύνοντας πληγές, ξυπνώντας αναμνήσεις και αισθήματα που άντεξαν στον χρόνο.

«Κίτρινο υποβρύχιο», Σεμίνα Διγενή, εκδόσεις Πατάκη.

Σεμίνα Διγενή | Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Κίτρινο Υποβρύχιο»

twitter-logo-boxnews