Αρχιμανδρίτης Εφραίμ της Μονής Βατοπαιδίου
Αρχιμανδρίτης Εφραίμ της Μονής Βατοπαιδίου

Ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ της Μονής Βατοπαιδίου παρουσιάζει τον «Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός», στο Μέγαρο Μουσικής.

Τη νέα έκδοση του τόμου του Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου, «Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (1.7.1921 – 1.7.2009)», παρουσιάζει σήμερα στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών,  η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Ο αείμνηστος Γέροντας Ιωςήφ ο Βατοπαιδινός συγκαταλεγόταν μεταξύ των οσίων μορφών του Αγίου Όρους, καθώς από έφηβος είχε την εμπειρία της αιωνιότητας, της νίκης κατά του θανάτου μετά την εμφάνιση του ιδίου του Χριστού σε αυτόν.

Οι λόγοι του Χριστού, «ο άνθρωπος είναι αθάνατος» εισχώρησαν σε όλο το είναι του, ώστε να γίνει βίωμα του η αθανασία, η υιοθεσία του Θεού.

Με πολλούς ασκητικούς κόπους και ιδρώτες διά της θείας Χάριτος απέκτησε όλες τις ευαγγελικές αρετές και έφθασε στην απάθεια και στο μεγάλο χάρισμα της θεολογίας.

Άμοιρος της θύραθεν παιδείας, έχοντας όμως τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, έγραψε δεκαέξι βιβλία μέσα στο πνεύμα της φιλοκαλικής Πατερικής παραδόσεως.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β, εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, καθώς οι Μητροπολίτες Κιτίου κ. Χρυσόστομος και Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο Οσιολογιώτατος Γέροντας Νικόδημος Αγιοπαυλίτης και ο συγγραφέας του τόμου Αρχιμ. Εφραίμ.

Η παρουσίαση του τόμου θα πραγματοποιηθεί από τον π. Χρυσόστομο Παπαδάκη, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου.

twitter-logo-boxnews