Έξοδος Μεσολογγίου - Παρουσία Παυλόπουλου
Έξοδος Μεσολογγίου – Παρουσία Παυλόπουλου

Έξοδος Μεσολογγίου – Παρουσία Παυλόπουλου οι εκδηλώσεις για την 192η επέτειο.

Στις 10 το πρωί την Κυριακή 1 Απριλίου προσγειώθηκε στο Μεσολόγγι με ελικόπτερο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο από την Έξοδο.

Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος τον υποδέχτηκε στην Πινακοθήκη μαζί με τους επισήμους και για αναμνηστικό δώρο από την πόλη του πρόσφερε ένα έργο του Βαγγέλη Ρόμπολα.

Έξοδος-Μεσολογγίου-2018
Έξοδος Μεσολογγίου – 2018

Η έξοδος του Μεσολογγίου γιορτάζεται κάθε χρόνο με μεγάλη λαμπρότητα. Κάθε χρόνο παίρνουν μέρος πάνω από 25 φιλαρμονικές από όλη την Ελλάδα και περισσότεροι από 170 σύλλογοι.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στις 10:45 στην μητροπολιτικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και στην συνέχεια, παρακολούθησε την παρέλαση.

Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος
Πρόεδρος Ελληνικής Δημοκρατίας – Προκόπης Παυλόπουλος

Κατόπιν, ο Προκόπης Παυλόπουλος κατευθύνθηκε στον Κήπο των Ηρώων, όπου τελέστει τρισάγιο και μετά κατάθεσε στεφάνι.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσωπεί ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος με αφορμή την σημερινή επέτειο δήλωσε ότι «η έξοδος των ελεύθερων πολιορκημένων είναι ένα μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα απέναντι σε κάθε καταπίεση, σε κάθε τυραννία, ένα μήνυμα αυτοθυσίας, με στόχο την ελευθερία και τη χειραφέτηση του ανθρώπου».

«Ο λαός μας», συνέχισε ο Νίκος Παππάς, «ξαναγεννήθηκε μέσα από την αντίσταση στην καταπίεση και στην τυραννία, γι’ αυτό είναι ένα μήνυμα απαράγραπτο, ένα μήνυμα που δεν θα σβήσει μέσα στους αιώνες.»

Νίκος Παππάς
Νίκος Παππάς

Στις εκδηλώσεις παρίστανται και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης

Επίσης ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, οι βουλευτές Μαρία Τριανταφύλλου, Μάριος Σαλμάς, Κώστας Καραγκούνης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Μεσολογγίτες Πρωθυπουργοί | Παρουσίαση ειδικής συλλεκτικής σειράς γραμματοσήμων

twitter-logo-boxnews