Κυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας
Κυριάκος Μητσοτάκης – Αλέξης Τσίπρας

Μέγαρο Μαξίμου: Η ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και η χειραψία του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από την οικογένειά του. Εκεί, ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο.

Η τελετή ορκωμοσίας ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι, χωροστατούντος του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, το χέρι του οποίου φίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας της τελετής. Μετά την τελετή και πριν υπογράψει το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας ο νέος πρωθυπουργός είχε μια σύντομη συζήτηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου και πριν κατευθυνθεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την αλλαγή σκυτάλης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Ο λαός μας έδωσε ισχυρή εντολή. Θα την τηρήσουμε στο ακέραιο. Από σήμερα ξεκινάει η σκληρή δουλειά. Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Πριν από την ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο, είχε προηγηθεί το τηλεφώνημα του Προκόπη Παυλόπουλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με το οποίο του έδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η χειραψία με τον Αλέξη Τσίπρα

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Είχε προηγηθεί η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο. Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχτηκε στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οι δύο πολιτικοί αντάλλαξαν χειραψία και εισήλθαν στο εσωτερικό του κτιρίου, προκειμένου να έχουν μια κατ’ ίδιαν συνάντηση.

Εθνικές εκλογές 2019: Η συγκινητική στιγμή του Κυριάκου Μητσοτάκη με το γιο του (photos)

youtube-box-news-logoπηγή: athensvoice.gr