Αλέξης Τσίπρας - Προοδευτική Συμμαχία
Αλέξης Τσίπρας – Προοδευτική Συμμαχία

Τσίπρας: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωράμε μπροστά με μεγαλύτερη ορμή.

Με την προσφώνηση «φίλες και φίλοι, προοδευτικοί πολίτες της Αθήνας» και τη διαπίστωση ότι «η προοδευτική παράταξη του τόπου είναι εδώ, είναι παρούσα», ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του στην «Πανελλαδική Συνάντηση Για μια Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη», η οποία πραγματοποιείται στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου.

«Η παρουσία σας είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να ξεμπερδεύουν με τη μεγάλη αλλαγή, που έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια», τόνισε, για να επισημάνει ότι «τώρα ξεκινάμε τη μεγάλη προσπάθεια, τώρα που βγάλαμε τη χώρα από το δύσβατο μονοπάτι των μνημονίων».

Κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, σε όλες τις διαφορετικές γενιές, πολιτικές καταγωγές και διαδρομές έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Γαλάτσι.

Μίλησε για το νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο της Ευρώπης του 21ου αιώνα και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πάνω από 8.000 άτομα του προοδευτικού χώρου βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου και παρακολούθησαν την Πανελλαδική Συνάντηση για την Προοδευτική Συμμαχία και συγκεκριμένα το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα προς όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως ηλικίας, διαδρομής και πολιτικής καταγωγής, για μια Ελλάδα των πολλών και μια Ευρώπη των λαών.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας η Προοδευτική Συμμαχία αφορά την Ελλάδα των πολλών που δεν υποτάσσεται στην κυριαρχία των λίγων, υπογραμμίζοντας ότι Βέμπερ και Μητσοτάκης πορεύονται με τα ίδια ιδανικά.

“Με τις ελίτ, απαξιώνοντας τους λαούς, φλερτάροντας με την ακροδεξιά και τον εθνικισμό. Γι’ αυτό, ας είναι σαφές. Ψήφος στη ΝΔ, είναι ψήφος στο Βέμπερ” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αγαθονήσι: Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Τσίπρα – Το μήνυμα που έστειλε στην Τουρκία (video)

twitter-logo-boxnews

πηγή: news247.gr