Αλέξης Τσίπρας - Wall Street Journal
Αλέξης Τσίπρας – Wall Street Journal

Τσίπρας στην WSJ | Η κυβέρνηση θα επιβιώσει ακόμα κι αν φύγει ο Καμμένος.

Την εκτίμησή του ότι η κυβέρνησή δεν θα πέσει ακόμη και αν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από την κυβέρνηση εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στην Wall Street Journal.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δηλώνει αποφασισμένος να κυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών, εκτιμώντας ότι θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή περί τον Μάρτιο.

Αν και παραδέχεται ότι ο κυβερνητικός του εταίρος Πάνος Καμμένος μπορεί να αποχωρήσει από τη συγκυβέρνηση, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αισιόδοξος.

«Νομίζω πως η κυβέρνησή μου θα επιβιώσει, αλλά δεν ξέρω εάν θα επιβιώσει ο συνασπισμός. Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο εταίρος μου» τονίζει, ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος επιθυμεί να ολοκληρώσει την τετραετία.

«Στόχος μου είναι να πάω έως το τέλος. Αυτό συνιστά μήνυμα σταθερότητας».

Απαντώντας στα σενάρια ότι θα αναβάλει την απόφαση για το Σκοπιανό, ώστε να έρθει στη Βουλή μετά τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει: «Δεν θα παίξω παιχνίδια. Η συμφωνία θα κυρωθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας» στην ΠΓΔΜ.

Ο κ. Τσίπρας επιμένει στην επίλυση του ονοματολογικού στο ευρύτερο σχέδιο αναβάθμισης του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας στα Βαλκάνια.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιθυμεί πλέον να υποστηρίξει τις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δύσης στην περιοχή παρά το έντονα αντι-αμερικανικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει η εφημερίδα.

«Εάν θέλουμε να προστατεύσουμε το εθνικό συμφέρον, να αναβαθμίσουμε τον ρόλο της χώρας και να την κάνουμε μέρος της λύσης κι όχι του προβλήματος (…) θα πρέπει να σχηματίσουμε συμμαχίες και ο καλύτερος στρατηγικός σύμμαχος στην περιοχή είναι οι ΗΠΑ».

«Η συνεργασία μας και οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ είναι καλύτερες από ποτέ. Ίσως αυτό να είναι περίεργο, αλλά είναι αλήθεια».

Τσακαλώτος | Μέχρι το 2040 οι σημερινοί συνταξιούχοι θα έχουν πεθάνει (video)

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από: lifo.gr