Κατερίνα Νοτοπούλου νεότερη υπουργός κυβέρνηση Τσίπρα
Κατερίνα Νοτοπούλου

Κατερίνα Νοτοπούλου | Αυτή είναι η νεότερη υπουργός στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αποτελεί μία εκ των 13 γυναικών του νέου κυβερνητικού σχήματος που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το απόγευμα της Τρίτης.

Η 30χρονη ανέλαβε υφυπουργός στο Μακεδονίας – Θράκης, αντικαθιστώντας την Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

Μέχρι πρότινος, και συγκεκριμένα από το Νοέμβριο του 2016, ήταν υπεύθυνη του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ ήταν υποψήφια βουλευτής στην περιφέρεια Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Ήταν επίσης ενεργό μέλος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», όπου στην προεκλογική περίοδο του Μαΐου του 2014 είχε αναλάβει το δύσκολο έργο της εκπροσώπου τύπου της παράταξης.

Κατερίνα Νοτοπούλου νεότερη υπουργός κυβέρνηση Τσίπρα
Κατερίνα Νοτοπούλου – κυβέρνηση Τσίπρα

Από το θέατρο στην πολιτική

Η Κατερίνα Νοτοπούλου είχε διαφορετικό πολιτικό ξεκίνημα. Οι γονείς της έχουν την καταγωγή τους στη Θεσσαλονίκη, την πόλη όπου συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι σήμερα, με την ίδια, βέρα Θεσσαλονικιά, να ζει με τη μητέρα και την αδελφή της.

Αποφοίτησε από το 17ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, στο οποίο ξεχώρισε με την πληθωρική παρουσία της. Ήταν καλή μαθήτρια, κοινωνική και η ψυχή της παρέας.

Είχε αμέτρητες φίλες και διαρκώς το μόνο που έκανε ήταν να κινητοποιεί τους υπόλοιπους. Την εποχή εκείνη λάτρευε να βγαίνει με παρέες, να πηγαίνει σινεμά και να διαβάζει βιβλία.

Το μεγάλο της όνειρο δεν ήταν η πολιτική, αλλά το θέατρο. Ήθελε να γίνει ηθοποιός και σε αντίθεση με άλλα κορίτσια της ηλικίας της δεν ξεπέρασε ποτέ αυτό το εφηβικό της όνειρο.

Κατερίνα Νοτοπούλου νεότερη υπουργός κυβέρνηση Τσίπρα
Κατερίνα Νοτοπούλου – υπουργός

Μπορεί να σπούδαζε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο, φρόντιζε, όμως, πάντα να ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο.

Μαζί με τις καλλιτεχνικές υπηρετούσε και τις κοινωνικές ανησυχίες της, όπως συμμετέχοντας σε διάφορες τοπικές δράσεις μαζί με άλλους ερασιτέχνες ηθοποιούς σε κινήματα και δομές αλληλεγγύης.

Ένας στενός συγγενής της ήταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ανήκε, μάλιστα, στην ΚΟΕ που έχει ηγέτη τον Ρούντι Ρινάλντι και από το καλοκαίρι του 2015 έχει αποσχισθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτός στάθηκε αφορμή να διεισδύσει η Κατερίνα όλο και πιο βαθιά στον κομματικό μικρόκοσμο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της είναι ιδιαιτέρως φιλόδοξη και στοχοπροσηλωμένη.

Σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντός της, τα μεγαλύτερα προτερήματά της δεν είναι αυτά, αλλά η κοινωνικότητα και η εργατικότητά της, που την κατέστησαν ιδιαίτερα συμπαθητική στους κύκλους της Νεο­λαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανασχηματισμός | Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης – Τα νέα πρόσωπα (video)

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από: mononews.gr