Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης

Από ποιον ζητάει με αγωγή του 300.000 ευρώ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητάει 300.000 ευρώ από την «Εφ.Συν.» και τη φυλάκιση δημοσιογράφων.

Αγωγή σε βάρος της «Εφημερίδας των Συντακτών» αναφορικά με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα και ρεπορτάζ της εφημερίδας για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των παράνομων πληρωμών της Novartis κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ζητώντας συνολικά αποζημίωση μεγαλύτερη από 300.000 ευρώ.

Στην αγωγή που κατέθεσε ο δικηγόρος του, Αθανάσιος Πλεύρης, ζητάει επίσης την φυλάκιση των δύο δημοσιογράφων που υπογράφουν τα δημοσιεύματα που τον αφορούν.

Ο πρώην υπουργός Υγείας που ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των παράνομων πληρωμών της φαρμακευτικής Novartis, είχε αποστείλει στις 28 Μαρτίου εξώδικο στην εφημερίδα, αντιδρώντας σε ρεπορτάζ σχετικά με την υπόθεση.

Τότε, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριζε στο εξώδικο πως τα δημοσιεύματα της εφημερίδας ήταν συκοφαντικά προς το πρόσωπό του, αρνούμενος παράλληλα πως ήταν ο αποδέκτης της επιστολής Φρουζή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στην αγωγή που κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητάει από την εφημερίδα 300.000 ευρώ, καθώς και 6.000 ευρώ από κάθε συντάκτρια του δημοσιεύματος, την Άντα Ψαρρά και την Ντάνι Βέργου.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν αρκείται στη χρηματική αποζημίωση, αλλά ζητά και την καταδίκη των δημοσιογράφων σε έναν χρόνο φυλάκισης, λόγω βλάβης που προξενήθηκε στην τιμή και την υπόληψή του, ενώ χαρακτηρίζει συκοφαντικά τα δημοσιεύματα.

Γιώργος Καρατζαφερης | Ο Άδωνις σε μένα ήταν «κότα».. θα λυπηθώ πολύ να τον δω στη φυλακή

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από: thepressproject.gr