κ. Παγώνης (γραμματέας Δημογραφικού – Μεταναστευτικού), Φαήλος Κρανιδιώτης (Πρόεδρος Νέας Δεξιάς), Αλέξανδρος Αρβανιτάκης (εκπρόσωπος τύπου)
Γιάννης Παγώνης (γραμματέας Δημογραφικού – Μεταναστευτικού), Φαήλος Κρανιδιώτης (Πρόεδρος Νέας Δεξιάς), Αλέξανδρος Αρβανιτάκης (εκπρόσωπος τύπου)

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ | Καταγγέλλει το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και τις ΜΚΟ που γκετοποιούν ολόκληρες περιοχές της Αθήνας.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε δημοσιογράφους στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και την Ύπατη Αρμοστεία που μαζί με τις ΜΚΟ και κάποιους δήμους παίζουν με τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων πόλεων και νησιών, γκετοποιώντας και εποικίζοντας ολόκληρες περιοχές.

Η Ύπατη Αρμοστεία μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, το οποίο στεγάζει λαθρομετανάστες λειτουργεί σε συνεργασία με ελληνικές και ξένες ΜΚΟ και δήμους της χώρας (Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Λιβαδειάς, Νέας Φιλαδέλφειας, Τρικκαίων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τριπόλεως και οι δήμοι της Κρήτης, Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου).

Στη δημοσιότητα χάρτες που απεικονίζουν τις περιοχές γκετοποιήσεις
Στη δημοσιότητα χάρτες που απεικονίζουν τις περιοχές γκετοποιήσεις

Οι συνεργαζόμενες ΜΚΟ είναι οι Αρσις, Νόστος, Solidarity Now, Praksis, METAdrasi, InterSOS, Save the Children, Γιατροί του Κόσμου, Samaritan’s Purse, Catholic Relief Services (CRS), FAROS, Greek Council for Refugees, Ηλιακτίδα.

Το πρόγραμμα αυτό υφίσταται μόνο στην Ελλάδα.

Οι δήμοι λειτουργούν ως «μεσίτες», είτε καλώντας ιδιοκτήτες που έχουν βάλει σε μικρές αγγελίες το ακίνητο τους, είτε στέλνοντας συνεργάτες τους να ψάχνουν ενοικιαστήρια σε συγκεκριμένες γειτονιές.

Στον δε Δήμο Αθηναίων το πρόγραμμα στέγασης λαθρομεταναστών το έχει αναλάβει η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών. Προφανώς για τον κ. Καμίνη αυτή είναι η τουριστική ανάπτυξη που θέλει για την πόλη.

Τα διαμερίσματα ενοικιάζονται στις ΜΚΟ, οι οποίες αναλαμβάνουν να καλύψουν τα έξοδα. Οι ΜΚΟ παραβλέποντας τον κανονισμό των περισσότερων πολυκατοικιών, που απαγορεύουν την μετατροπή των διαμερισμάτων σε ξενοδοχεία και ξενώνες, καθώς και την υπενοικίαση, συνάπτουν παράνομα συμβόλαια με τους ιδιοκτήτες.

Οι ΜΚΟ δεν δίνουν κανένα στοιχείο των ενοίκων αυτών των διαμερισμάτων ούτε στον διαχειριστή, ούτε καν στον ιδιοκτήτη.

Η Υπατη Αρμοστεία δίνει γενικά στατιστικά στοιχεία, χωρίς να αναφέρει πουθενά πόσα διαμερίσματα ή κτίρια διαθέτει σε κάθε περιοχή. Για να φανεί η έκταση και το μέγεθος αυτού του προβλήματος, σύμφωνα με τις αξιόπιστες πηγές μας, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Ύπατη Αρμοστεία διαθέτει διαμερίσματα στις ακόλουθες πόλεις και νησιά: Λέσβος 90 διαμερίσματα, Χίος 59,  Ηράκλειο Κρήτης 103, Λιβαδειά 70, Τρίκαλα 159, Θεσσαλονίκη 552 και τέλος Αθήνα 1319 (σύνολο με Πειραιά 2201).

Επίσης πρόκειται ουσιαστικά για εγκατάσταση και όχι μετεγκατάσταση, αφού σύμφωνα με ανακοινώσεις διαφόρων κρατών και της ΕΕ οι μετεγκαταστάσεις έχουν παγώσει, ενώ έχουν αρχίσει και οι επιστροφές λαθρομεταναστών.

Στην Αθήνα η Ύπατη Αρμοστεία και ο Δήμος Αθηναίων σκοπίμως αποκρύπτουν ότι επιβαρύνουν συγκεκριμένες περιοχές με υπερσυγκέντρωση τέτοιων διαμερισμάτων. Σύμφωνα πάλι με τις αξιόπιστες πηγές μας οι περιοχές αυτές είναι το 6ο διαμέρισμα, το 1ο διαμέρισμα και οι παρυφές του 5ου διαμερίσματος (793 διαμερίσματα από τα 1319).

Γύρω από αυτές τις περιοχές βρίσκονται επίσης άλλα δεκάδες διαμερίσματα, π.χ. Σεπόλια, Γαλάτσι, Γκύζη. Καμία άλλη περιοχή δεν παρουσιάζει αυτά τα μεγέθη και αυτή την πυκνότητα. Να προσθέσουμε ότι στις περιοχές αυτές, που είναι ήδη βεβαρυμένες εξαιτίας της πολιτικής του Δήμου και της αδιαφορίας τους Κράτους, υπάρχουν επίσης καταλήψεις για την στέγαση λαθρομεταναστών, ξενώνες ΜΚΟ και πολλές άλλες υποδομές σίτισης, ιατρικής φροντίδσς, νομικών συμβουλών κτλ.

Στη δημοσιότητα χάρτες που απεικονίζουν τις περιοχές γκετοποιήσεις
Στη δημοσιότητα χάρτες που απεικονίζουν τις περιοχές γκετοποιήσεις

Τα αποτελέσματα είναι

1. Η δημιουργία συνθηκών hot spot στο κέντρο της πόλης με ό,τι αυτό συνεπάγεται

2. Η καταβαράθρωση των τιμών των ακινήτων, τα οποία πλέον αγοράζονται από ΜΚΟ ή από αλλοδαπούς, χωρίς πόθεν έσχες, για να στεγάσουν λαθρομετανάστες.Το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και η πολιτική του Δήμου Αθηναίων δημιούργησε παιχνίδια real estate στην περιοχή, αναγκάζοντας τους κατοίκους να φύγουν ξεπουλώντας τις περιουσίες τους, καθώς με την πολιτική τους απλά σφίγγουν όλο και περισσότερο τον κλοιό γύρω από αυτούς κάνοντας την ζωή τους κόλαση.

3. Η καταστροφή της εμπορικής και γενικότερα επαγγελματικής δραστηριότητας. Τα ελληνικά καταστήματα είναι πλέον ελάχιστα, ενώ ήδη από το 2011 έχουν γεμίσει οι γειτονιές καταστήματα κινητών, μίνι μάρκετ και κομμωτήρια Ασιατών και Αφρικανών το ένα δίπλα στο άλλο. Το επιχείρημα της ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας της Ύπατης Αρμοστείας καταρρίπτεται με μία απλή επίσκεψη στις περιοχές, όπου έχουν γεμίσει από τα διαμερίσματα της. Ερημιά, κλειστά μαγαζιά και μόνο συγκεκριμένες  «εμπορικές» δραστηριότητες.

4. Υψηλή εγκληματικότητα

Στη δημοσιότητα χάρτες που απεικονίζουν τις περιοχές γκετοποιήσεις
Στη δημοσιότητα χάρτες που απεικονίζουν τις περιοχές γκετοποιήσεις

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ καταγγέλλει το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και την ‘Υπατη Αρμοστεία που μαζί με τις ΜΚΟ και κάποιους δήμους παίζουν με τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων πόλεων και νησιών, γκετοποιώντας και εποικίζοντας ολόκληρες περιοχές.

Καλούμε την Πολιτεία να σταματήσει αμέσως το πρόγραμμα αυτό, το οποίο σύμφωνα με την ανακοίνωση της ίδιας της Ύπατης Αρμοστείας καλείται από το 2019 να πληρώσει ο χειμαζόμενος οικονομικά ελληνικός λαός.

Δείτε παρακάτω επιστολές προς τον Δήμο Αθηναίων και τον Δήμαρχο Γιώργο Καμμίνη, οι οποίες δεν απαντήθηκαν ποτέ:

επιστολές προς Δήμο Αθηναίων επιστολές προς τον Δήμο Αθηναίων επιστολές προς Δήμο Αθηναίων

twitter-logo-boxnews