Λευκός Οίκος - Αλέξης Τσίπρας, Ντόναλντ Τραμπ
Λευκός Οίκος – Αλέξης Τσίπρας, Ντόναλντ Τραμπ

Λευκός Οίκος – Συνέντευξη Τύπου ερώτηση-παγίδα στον Τσίπρα για τον Τραμπ.

«Τον Μάρτιο του ’16 είχατε πει για την πιθανολογούμενη προεδρία του Τραμπ είχατε πει μακάρι να μη συμβεί αυτό το κακό. Τώρα;».

Αυτή ήταν η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αμερικανό πρόεδρο στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου.

Αμερικανός δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Τον Μάρτιο του ’16, είχατε πει για την πιθανολογούμενη προεδρία του κυρίου Τραμπ: «Ελπίζουμε να μην δούμε αυτό το κακό». Μετά την συνάντηση με τον κύριο πρόεδρο αλλάξατε άποψη»;

Πριν καλά – καλά προλάβει να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο Ντόναλντ Τραμπ παρανέβη και είπε: «Μακάρι να το ήξερα αυτό πριν την ομιλία μου»!

Ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε στον Αμερικανό δημοσιογράφο:

«Διαπίστωσα από τη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο διαπίστωσα ότι ορισμένες φορές ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα πράγματα μπορεί να μοιάζει διαβολικός αλλά γίνεται για καλό. Στη συνάντηση δεν αισθάνθηκα ούτε λεπτό ότι απειλούμαι. Έχουμε κοινούς στόχους. Μοιραζόμαστε κοινές αξίες. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η συνάντηση ήταν γόνιμη. Μπορούμε να ξεπεράσουμε όποιες διαφορές. Προσβλέπω σε ουσιαστική συνεργασία. Είμαι πολύ αισιόδοξος».

Απάντηση έδωσε και ο Ντόναλντ Τραμπ: 

«Υπήρχαν μία σειρά χωρών που ήταν αγχωμένες. Ο λόγος της ανησυχίας τους ήταν ότι εμείς δεν είχαμε επιτρέψει να επεκτείνουν τις σχέσεις τους. Υπάρχουν κάποιες χώρες και συναισθήματα ηγετών. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι ΗΠΑ αντικείμενο εκμετάλλευσης».

Δείτε ολόκληρη την Συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκος του Αλέξη Τσίπρα και του Ντόναλντ Τραμπ.

Τι είπαν Ντόναλντ Τραμπ – Αλέξη Τσίπρα μπροστά στις κάμερες (video)

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από: athensvoice.gr