Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, Αλέξανδρος Λυκαρέζος
Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, Αλέξανδρος Λυκαρέζος – (Φωτο: Papadakis Press)

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: Νέα δημοσίευση για την σύλληψη του πατέρα της.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η μικρή κόρη του γνωστού ποινικολόγου και δικηγόρου, Αλέξανδρου Λυκαρέζου.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της μαφίας των φυλακών, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης (18/4), όπως αποκάλυψε το Open TV, συνελήφθη μετά της κατάθεσή του στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο γνωστός ποινικολόγος και δικηγόρος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Έξω από το γραφείο του ανακριτή τον περίμεναν συνεργάτες του, η Νατάσα Καλογρίδη, αλλά και η κόρη του Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, η οποία μόλις τον αντίκρισε τον αγκάλιασε συγκινημένη.

Πριν από λίγες ώρες, η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου έκανε μια νέα δημοσίευση στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram σχετικά με την προσαγωγή του πατέρας της.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευσε ένα screenshot του τίτλου ενός θέματος που γράφτηκε στο διαδίκτυο και στον οποίο περιγράφεται πώς έγινε η σύλληψη. «Υπερβολές στη σύλληψη Λυκουρέζου: Μόνο στρατό δεν κατέβασαν για να συλλάβουν έναν 85χρονο!», ανέφερε χαρακτηριστικά:

Instagram
Instagram

«Υπερβολική η σύλληψη»

Ο συνεργάτης του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Γιάννης Μαρακάκης, είπε πως:

«η πλευρά Λυκουρέζου εξακολουθεί να θεωρεί ότι η έκδοση του εντάλματος και η σύλληψή του συνιστούν υπερβολή. Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και ο τρόπος µε τον οποίο έχει προσεγγιστεί αλλάζει τον τρόπο που θα κάνουμε τη δουλειά µας όσοι ασχολούμαστε µε το ποινικό. Δεν χρειαζόταν η κινηματογραφική σύλληψη».

Μάλιστα, χαρακτήρισε τον γνωστό ποινικολόγο εμβληματική προσωπικότητα, η οποία «αποτέλεσε πρότυπο για τη γενιά µου».

Μέχρι το πρωί της Μ. Δευτέρας, όταν και αναμένεται να απολογηθούν, οι δύο δικηγόροι θα παραμείνουν κρατούμενοι στη ΓΑ∆Α.

Σύμφωνα µε πληροφορίες, στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τους φέρονται να οδήγησαν και νέες καταθέσεις, εκτός από τους διαλόγους που έχουν καταγράφει και τις γνωστές μέχρι σήμερα καταθέσεις συναδέλφων τους.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για κατάθεση ενός ακόμη δικηγόρου, εκ των νομικών παραστατών του Άρη Φλώρου, αλλά και του φερόμενου ως αρχηγού του «κυκλώματος του Κορυδαλλού».

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή του ο συνήγορος του Γ. Αντωνόπουλου, Αλέξης Κούγιας, τόνισε ότι είναι βέβαιος για την αθωότητα όλων των εμπλεκόμενων δικηγόρων:

«Είμαι κατηγορηματικός µε τη νομική µου αξιοπρέπεια ότι αυτοί οι τρεις δικηγόροι δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα από αυτά που κατηγορούνται».

Ωστόσο, στην ίδια ανακοίνωση επισυνάπτει ένα email που είχε αποστείλει ο Γ. Αντωνόπουλος στους συνεργάτες τους, στο οποίο αναφέρει ότι Λυκουρέζος και Παναγόπουλος ζήτησαν χρήματα από τον Φλώρο, χωρίς ο ίδιος να έχει δώσει τέτοια εντολή.

Λυκουρέζος και Παναγόπουλος: Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ – Τη Μ. Δευτέρα θα απολογηθούν (video)

youtube-box-news-logoπηγή: ethnos.gr