Γιάννης Σμυρναίος: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός
Γιάννης Σμυρναίος

Γιάννης Σμυρναίος: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Τον βρήκαν νεκρό στο σπίτι του.

Θλίψη στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του, σκόρπισε η είδηση του θανάτου του γνωστού ηθοποιού Γιάννη Σμυρναίου, που έγινε γνωστή με μια εβδομάδα καθυστέρηση.

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιάννης Σμυρναίος, που έγινε γνωστός από τους ρόλους του σε πλήθος θεατρικών, τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών.

Την είδηση κοινοποίησε μέσω Facebook ο φίλος και συνάδελφός του Άγγελος Γραμμένος, αποκαλύπτοντας και μία τραγική πτυχή της θλιβερής είδησης.

Ο Γιάννης Σμυρναίος άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του περί τα τέλη Μαρτίου, όπου και βρέθηκε μία εβδομάδα αργότερα.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Γραμμένος παραθέτει και το βιογραφικό του καλού φίλου και συνεργάτη του. Σύμφωνα με την ανάρτησή του:

«Έφυγε τέλη Μαρτίου 2019 ο γνωστός ταλαντούχος ηθοποιός Γιάννης Σμυρναίος. Τον βρήκαν μια βδομάδα μετά νεκρό στο σπίτι του στην Κυψέλη. Καλό σου ταξίδι καλέ μου φίλε και συναγωνιστή.

Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Οκτωβρίου 1940. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών από το 1964 έως το 1966. Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση, ήταν στο “Κυρία του Μαξίμ” του Ζωρζ Φειντώ με το θίασο Ρηγόπουλου – Αναλυτή το 1967. Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε στην ταινία, “Ο χαζομπαμπάς” (1967).

Συνεργάστηκε με αξιόλογους θιάσους, όπως Ρίζου- Χατζηχρήστου-Βογιατζή στο έργο “Αγάπη μου παλιόγρια” (1969-70), Βουτσά-Ρίζου-Ναθαναήλ στο έργο “Ο επαρχιώτης” (1971-72), Καρρά (1972), Γκιωνάκη (1973-74), Αλεξανδράκη-Γαληνέα (1978), Γκιωνάκη, στο έργο “Το στραβόξυλο”, Παπαναστασίου-Ιωαννίδου (1982), στο θέατρο “Καλουτά” στο έργο “Κολωνός και Κολωνάκ”,Ρίζου (1986-87), Χαλκιά-Παρτσαλάκη στο θέατρο “Μετροπόλιταν” στο έργο των Τσιφόρου-Βασιλειάδη “Δέκα μέρες στο Παρίσι και άλλα. Πέθανε τον Μάρτιο του 2019”..

Φιλμογραφία

Ο χαζομπαμπάς (1967)

Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970)

Κατηγορώ τους δυνατούς (1970)

Εν ονόματι του νόμου (1970)

Το παιδί της μαμάς (1970)

Οι άνδρες ξέρουν ν’ αγαπούν (1971)

Σ’ αγαπώ (1971)

Ο αισιόδοξος (1973)

Τροχονόμος… Βαρβάρα (1981)

Νοκ-άουτ στον έρωτα / Εγώ και το πουλί μου (1982)

Εδώ και τώρα αγγούρια (1982)

Η σιδηρά κυρία (1983)

Αγάπησα έναν Πόντιο (1986)

Ο καβαλάρης των F.M. Stereo (1986)

Ο αυτάκιας (1988)

Τρελάδικο πολυτελείας (1990)

Θάνος Καληώρας: Συγκλονιστική αποκάλυψη για τον θάνατο της Τζέσης Παπουτσή (video)

twitter-logo-boxnews

πηγή: news247.gr