Σαρλ Αζναβούρ | Πέθανε ο θρυλικός Γάλλος καλλιτέχνης
Σαρλ Αζναβούρ

Σαρλ Αζναβούρ | Πέθανε ο θρυλικός Γάλλος καλλιτέχνης.

Σε ηλικία 94 ετών πέθανε στο σπίτι του ο θρυλικός Γάλλος καλλιτέχνης, Σαρλ Αζναβούρ, μετά μια πλούσια καριέρα περισσότερων από εβδομήντα χρόνων και μια όμορφη μποέμικη ζωή.

Με κομμάτια όπως τα «She», «Take Me», «See Me Already» και «La Bohème», ο αγαπημένος, τραγουδοποιός και ηθοποιός πέρασε τα σύνορα και μεγάλωσε γενιές και γενιές.

Έγραψε πάνω από 1.200 τραγούδια σε επτά διαφορετικές γλώσσες, πούλησε τουλάχιστον 180 εκατομμύρια δίσκους σε 80 χώρες, έπαιξε σε 94 κι εμφανίστηκε σε περισσότερες από 60 ταινίες.

Ο Σαρλ γεννήθηκε το 1921 στο Παρίσι σε Αρμένιους γονείς, οι οποίο μετανάστευσαν λόγω της γενοκτονίας στη χώρα τους για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στη γαλλική πρωτεύουσα. Οι στίχοι του Αζναβούρ έχουν αναφορές στις δικές του εμπειρίες και τη ζωή του ως μετανάστης.

Είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης στον κόσμο που προς τιμή του ανεγέρθηκε ανδριάντας όσο ήταν στη ζωή. Το 2017 απέκτησε το δικό του αστέρι στο Hollywood Walk of Fame στο Λος Άντζελες. Το CNN τον «ανακήρυξε» διασκεδαστή του αιώνα το 1998.

Είχε επιδείξει έντονο φιλανθρωπικό έργο, ενώ μαζί με τον φίλο Levon Sayan ίδρυσε μια οργάνωση μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1988 στην Αρμενία που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 25.000 ανθρώπων. Το 2009 έγινε αντιπρόσωπός της χώρας καταγωγής του στα Ηνωμένα Έθνη.

Νταβίντε Αστόρι | Ανατριχίλα στο «τελευταίο αντίο» των οπαδών της Φιορεντίνα (video)

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από: efsyn.gr