Επαμεινώνδας Κορκονέας
Επαμεινώνδας Κορκονέας

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Αποφυλακίστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Εκτός φυλακής βρίσκεται από σήμερα Τρίτη (30.07.2019) ο Επαμεινώνδας Κορκονέας. Στην αποφυλάκισή του οδήγησε η χθεσινή αναγνώριση ελαφρυντικού από το Εφετείο Λαμίας.

Τη Δευτέρα ο Κορκονέας, ο ειδικός φρουρός που τον Δεκέμβριο του 2008 σκότωσε στα Εξάρχεια τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο καταδικάστηκε εκ νέου από το Εφετείο Λαμίας για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο.

Η ποινή του ωστόσο ορίστηκε μόλις στα 13 χρόνια καθώς το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και «έσπασε» τα ισόβια της πρωτόδικης απόφασης, ανοίγοντας ουσιαστικά την πόρτα της φυλακής για τον δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, η αποφυλάκιση Κορκονέα μετά και τη χθεσινή απόφαση ήταν θέμα χρόνο, δεδομένου ότι είχε καλυφθεί το διάστημα που απαιτείτο να μείνει έγκλειστος, βάσει της απόφασης του Εφετείου, ο πρώην ειδικός φρουρός απέκτησε άμεσα εκτελεστό δικαίωμα αποφυλάκισης.

Έτσι, η πόρτα των φυλακών Δομοκού άνοιξε σήμερα το μεσημέρι για τον πρώην ειδικό φρουρό. Η διαβίβαση του αποσπάσματος της απόφασης στις φυλακές οδήγησε στην άμεση αποφυλάκιση του ειδικού φρουρού καθώς πλέον έχει εκτίσει την ποινή του. Με το που έφτασε το απόσπασμα της χθεσινής απόφασης στις φυλακές Δομοκού, διαπιστώθηκε ότι έχει εκτίσει την ποινή του. Λίγο αργότερα δόθηκε το «πράσινο φως» από τον Κορυδαλλό – όπου τηρείται ο φάκελος του, ως κρατούμενου.

Στην έξοδο των Φυλακών Δομοκού τον περίμεναν οι γονείς του.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ομόφωνα ένοχος ο Κορκονέας, αθώος ο Σαραλιώτης

youtube-box-news-logoπηγή: newsit.gr