serial killer - Νίκος Μεταξάς
serial killer – Νίκος Μεταξάς

Κύπρος – Προκαλεί ο serial killer: Εσείς θα βρίσκετε πτώματα και εγώ θα σας λέω ποιες είναι.

Κυνικός εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά ο Νίκος Μεταξάς που έχει ομολογήσει τις δολοφονίες πέντε γυναικών και δύο παιδιών στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Alpha, ο 35χρονος ίλαρχος κάλεσε τις Αρχές να συνεχίσουν τις έρευνες και κάθε φορά που θα εντοπίζεται κάποια σορός εκείνος θα λέει ποια είναι

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως το κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιαρντ θεωρεί πως υπάρχουν και άλλα θύματα του Μεταξά, γεγονός ωστόσο το οποίο ο ίλαρχος έχει αρνηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, οι έρευνες στην «Κόκκινη Λίμνη» συνεχίζονται με sonar για τον εντοπισμό βαλίτσας με σορό.

Το sonar σάρωσε την Κόκκινη Λίμνη και με τα δεδομένα που μάζεψαν οι Αρμόδιοι επέστρεψαν στο κέντρο επιχείρησης που έχει στηθεί στην λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου.

Ο serial killer της Κύπρου συνδέεται και με υπόθεση βιασμού 19χρονης

Υπενθυμίζεται ότι στη λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου, οι αρχές ψάχνουν τη σορό της 6χρονης Sierra, κόρη της Mary Rose, ενώ στην λίμνη του Μιτσερού ακόμη δυο βαλίτσες θανάτου.

Στο μεταξύ ταυτοποιήθηκε και επίσημα η δεύτερη σωρός που εντοπίστηκε στο φρεάτιο στο μεταλλείο του Μιτσερού και ανασύρθηκε στις 20 Απριλίου. Η σορός ανήκει στην 28χρονη Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες.

Η υπόθεση του serial killer έφερε πολιτικές αναταράξεις στην Κύπρο καθώς την Πέμπτη παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου ενώ την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έπαψε από τα καθήκοντά του τον αρχηγό της Αστυνομίας.

Με κεφαλοκλείδωμα έπνιξε δύο γυναίκες

Οι νέες νεκροτομές που διενεργήθηκαν από τον ιατροδικαστή Ανδρέα Μαρνερίδη, ο οποίος μετέχει στο κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιαρντ που βρίσκεται στη Κύπρο, κατέδειξαν πως δύο θύματα του ίλαρχου δολοφονήθηκαν με στραγγαλισμό, αλλά ο δράστης δεν χρησιμοποίησε τις παλάμες και τα δάχτυλα, αλλά το εσωτερικό μέρος του αγκώνα σφίγγοντας τον λαιμό τους.

Για την Mary Rose και τη γυναίκα που βρισκόταν στη βαλίτσα στη «Κόκκινη Λίμνη», καταγράφηκε ως αιτία θανάτου στραγγαλισμός – κεφαλοκλείδωμα. Για τις άλλες δύο, την Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες και την Kahda Anu σπό το Νεπάλ δεν διαπιστώθηκε η αιτία του θανάτου τους.

«Είναι απαθής, λες και διασκεδάζει»

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν σε κυπριακά ΜΜΕ πως ο 35χρονος βρίσκεται σε πλήρη απάθεια και είναι λες και διασκεδάζει το γεγονός ότι όλη η Αστυνομία τρέχει από πίσω του, ψάχνοντας για τα θύματα του, τα οποία αρχικά ομολογούσε με δόσεις και αφού πρώτα αντιλαμβανόταν ότι έσφιξε ο κλοιός.

Κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, όταν κλήθηκε να απαντήσει τι ρούχα φορούσε η μητέρα της οκτάχρονης που είναι μια εκ των δύο σορών που εντοπίστηκε στην Κόκκινη Λίμνη, ο 35χρονος απάντησε «μπορεί να φορούσε, μπορεί να μην φορούσε».

Η απάντηση του δείχνει την αδιαφορία του και την πλήρη απάθεια με την οποία αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει τα θύματα του, διαγράφοντας από τη μνήμη του όσα φρικτά έπραττε.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν απάντηση στο γιατί ο Νίκος Μεταξάς δολοφόνησε και τα παιδιά των γυναικών, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει ξεκάθαρη απάντησ

Ζήτησε να προστατευτούν τα παιδιά του

Ο 35χρονος που έχει ήδη εξεταστεί από κυβερνητικό ψυχίατρο είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεων του.

«Είναι εντελώς απαθής. Δεν έχει δείξει ίχνος μεταμέλειας. Δεν έχει βουρκώσει, ούτε έχει ρίξει ένα δάκρυ για τα θύματά του. Δεν έχει καν ζητήσει συγνώμη για τις πράξεις του και φέρεται σαν να λειτουργεί µε απόλυτη νηφαλιότητα», δήλωσε αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες.

Όπως περιέγραψε «με σταθερότητα και αποφασιστικότητα µας υπέδειξε τα σημεία που είχε ξεφορτωθεί τα τρία γνωστά θύματά του. Ακόμη και όταν τον πήγαμε στη λίμνη Ξυλιάτου ήταν ανέκφραστος και αδιάφορος. ∆εν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο, ούτε έχει εξηγήσει τους λόγους πίσω από τις ειδεχθείς του πράξεις».

Όσον αφορά την ομολογία του για τους επτά φόνους και αφού ζήτησε χαρτί για να γράψει σε δέκα σελίδες όλες τις φρικιαστικές του ενέργειες, είχε πει στους ανακριτές, βαρέθηκα, θέλω να πάω φυλακή!

Επίσης ο Μεταξάς ζήτησε από τους ανακριτές, να μην θυματοποιηθούν τα παιδιά του, ηλικίας έξι και επτά ετών, που είναι υπό την εποπτεία του Γραφείου Ευημερίας, μετά τη σύλληψη του.

Τα θύματα του 35χρονου:

Σεπτέμβριος 2016

Livia Florentina Bunea, 36 ετών (Ρουμανία)

Elena Natalia, κόρη της Livia Florentina, 8 ετών

Ο serial killer ομολόγησε πως οι σοροί τους είναι σε βαλίτσες στην «Κόκκινη Λίμνη»

Δεκέμβριος 2017

Maricar Valdez Arquilla, 29 ετών (Φιλιππίνες) – Ο serial killer ομολόγησε πως η σορός της είναι σε βαλίτσα στην «Κόκκινη Λίμνη»

Μάιος 2018

Mary Rose Tiburcio, 38 ετών (Φιλιππίνες) – Η σορός της εντοπίστηκε στο μεταλλείο του Μιτσερού

Sierra, κόρη της Mary Rose, 6 ετών – Γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό της σορού στη λίμνη Μεμί

Ιούλιος 2018

Arian Palanas Lozano, 28 ετών (Φιλιππίνες) – Η σορός της εντοπίστηκε στο μεταλλείο του Μιτσερού

Καλοκαίρι 2018

Ashita Khadka Bista (Νεπάλ) – O serial killer ομολόγησε πως η σορός της βρισκόταν στο πεδίο βολής στην Ορούντα.

Κύπρος | Βρέθηκαν τα δυο 11χρονα αγοράκια που είχαν απαχθεί στη Λάρνακα – Συνελήφθη ο δράστης (video)

youtube-box-news-logoπηγή: athensvoice.gr