Έλληνας ομογενής, Κωνσταντίνος Κατσίφας
Έλληνας ομογενής, Κωνσταντίνος Κατσίφας

Νεκρός ο Έλληνας ομογενής που ύψωσε σημαία κι άνοιξε πυρ στην Αλβανία.

Νεκρός είναι, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, ο 35χρονος, Κωνσταντίνος Κατσίφας, ο οποίος πυροβόλησε κατά αστυνομικών επειδή κατέβασαν την ελληνική σημαία

Λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της Κυριακής Αλβανοί αστυνομικοί επιχείρησαν να κατεβάσουν μία ελληνική σημαία, που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου ετοιμαζόταν η κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό του Όχι και του Έπους του 1940. Το επιχείρημα των Αλβανών ήταν ότι στη σημαία ανέγραφε «Βόρειος Ήπειρος Γη Ελληνική».

Πώς άρχισαν οι πυροβολισμοί

Ο 35χρονος Κωσνταντίνος Κατσίφας αντέδρασε και μετά από ένα διαπληκτισμό, με τους Αλβανούς αστυνομικούς πήγε στο σπίτι του, από το οποίο γύρισε κρατώντας ένα Καλάσνικοφ. Όταν έφτασε στην πλατεία, άρχισε να πυροβολεί στον αέρα. Από την πλευρά τους οι Αλβανοί αστυνομικοί, σύμφωνα με κατοίκους του χωριού, πυροβόλησαν στο ψαχνό, με σκοπό να σκοτώσουν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Σύμφωνα με τα Αλβανικά ΜΜΕ οι ειδικές δυνάμεις τον καταδίωξαν και εντοπίστηκε στην ορεινή πλευρά του χωριού Βουλιάρατη. Ζήτησαν από τον Κωνσταντίνο Κατσίφα να παραδώσει το όπλο του και να παραδοθεί ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε αλλά άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας οι πυροβολισμοί έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν με αποτέλεσμα ο ομογενής να εντοπιστεί νεκρός.

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από: ethnos.gr