Γιάννης Μπουτάρης - επίθεση
Γιάννης Μπουτάρης – επίθεση

Γιάννης Μπουτάρης | Δύο συλλήψεις μετά την άγρια επίθεση κατά του δήμαρχου.

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι δύο προσαγωγές – ενός 20χρονου και ενός 30χρονου – για τη χθεσινή επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρη, που καταδικάστηκε ομόφωνα από τον πολιτικό κόσμο.

Οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι κρατούνται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα αύριο το πρωί.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει καρέ – καρέ τα βίντεο από την επίθεση, οι έρευνες συνεχίζονται και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες προσαγωγές ή συλλήψεις,

Θυμίζουμε πως την Κυριακή ο κ. Μπουτάρης πήρε εξιτήριο. Ο κ. Μπουτάρης λόγω της αδιαθεσίας που ένιωθε μετά τη σωματική επίθεση σε βάρος του μεταφέρθηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης και οι γιατροί προχώρησαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Κρίθηκε προτιμότερο να παραμείνει το βράδυ για νοσηλεία και το πρωί επέστρεψε στο σπίτι του.

Τόσκας: Οι τραμπούκοι θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πράξης τους

«Οι τραμπούκοι – ακροδεξιοί θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους», τονίζει με ανάρτηση του στο Twitter ο Νίκος Τόσκας σχολιάζοντας έτσι την επίθεση εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη.

«Επικοινώνησα με τον Γιάννη Μπουτάρη λίγο μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο. Τον διαβεβαίωσα ότι η @hellenicpolice καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε αυτοί που του επιτέθηκαν να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Οι τραμπούκοι – ακροδεξιοί θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Δεν είναι πατριώτες, προσβάλουν τη Δημοκρατία μας. Η αστυνομία καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε αυτοί που επιτέθηκαν στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», γράφει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μπουτάρης: Ήταν μια άθλια επίθεση

«Ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά. Έχω άριστες σχέσεις με τους Πόντιους και δεν πιστεύω πως οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Σε νεότερες δηλώσεις του στο voria.gr ο κ. Μπουτάρης περιέγραψε την επίθεσή που υπέστη: «Αυτό που έζησα ήταν εφιαλτικό. Ήταν κάμποσοι και με χτυπούσαν παντού, σε όλο μου το σώμα, με μπουνιές, κλωτσιές, όλα. Δεν νομίζω να ήταν Πόντιοι. Άλλωστε με τους Πόντιους έχω πάρα πολύ καλές σχέσεις. Έχω ορισμένες καθαρές καταστάσεις στο μυαλό μου για το πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία, αλλά δεν είμαι σε θέση και δεν θέλω να τις πω τώρα.

Όσον αφορά στην πορεία της υγείας του ο κ. Μπουτάρης ανέφερε: «Οι εξετάσεις είναι καλές. Καθαρά για προληπτικούς λόγους οι γιατροί ήθελαν να μείνω μέσα το βράδυ».

Μπουτάρης-επίθεση
Μπουτάρης – επίθεση

Καρέ – καρέ εξέτασε η ΕΛ.ΑΣ τα βίντεο από την επίθεση εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη και προσήγαγε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης δύο άτομα που φέρονται να σχετίζονται με το περιστατικό.

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από: newpost.gr του: Μιχάλη Τεζάρη