Πετρούπολη - Στραγγάλισαν βρέφος
Πετρούπολη – βρέφος

Δείτε την 19χρονη και την μητέρα της που δολοφόνησαν και πέταξαν το βρέφος σε κάδο.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία ασκήθηκε σε βάρος της 19χρονης και της 54χρονης μητέρας της που κατηγορούνται για τη δολοφονία του βρέφους, το οποίο βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή της Πετρούπολης.

Οι δύο κατηγορούμενες οδηγήθηκαν στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη.

Ο συνήγορος τους θα ζητήσει για την 19χρονη να μετατραπεί η κατηγορία σε παιδοκτονία, ενώ για την 54χρονη μητέρα της η κατηγορία να μετατραπεί σε συνέργεια σε ανθρωποκτονία.

Πετρούπολη - 19χρονη και η μητέρα
Πετρούπολη – 19χρονη

Παράλληλα, ο συνήγορος τους θα ζητήσει να διοριστεί ψυχίατρος πραγματογνώμονας, καθώς υποστηρίζει ότι η 19χρονη πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη και βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Η 19χρονη και η μητέρα της συνελήφθησαν την Κυριακή από την αστυνομία, ως ύποπτες για τη δολοφονία του νεογέννητου βρέφους που βρέθηκε νεκρό σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη, η οποία είχε καταφέρει να ξεγελάσει τους πάντες λόγω των παραπάνω κιλών που είχε, συνειδητοποίησε ότι είναι έγκυος στον έβδομο μήνα.

Η εγκυμοσύνη, όπως είπε, προέκυψε από ευκαιριακή σχέση. Η κοπέλα γέννησε το μωρό μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού της με τη βοήθεια της 54χρονης μητέρας της.

Πετρούπολη - 19χρονη και η μητέρα
19χρονη και η μητέρα

Η ίδια το έπνιξε με τα χέρια της, βάζοντάς του χαρτιά μέσα στο στόμα και μετά η μητέρα της, το έβαλε σε μια πλαστική σακούλα και το πέταξε στα σκουπίδια.

Η μητέρα της ισχυρίστηκε στον ανακριτή ότι δεν γνώριζε ότι το παιδί γεννήθηκε ζωντανό, όμως η 19χρονη από την πλευρά της κατέθεσε ότι όχι μόνο το γνώριζε, αλλά ήταν εκείνη που της έδωσε το σχοινί με το οποίο το στραγγάλισε.

Πώς έφτασε η αστυνομία στη 19χρονη

Η αστυνομία όλον αυτόν τον καιρό συνέχιζε τις έρευνες για τον εντοπισμό των ανθρώπων που σκότωσαν και πέταξαν το νεογέννητο βρέφος στον κάδο σκουπιδιών.

Με τη βοήθεια μάλιστα κάποιων παρατηρητικών γειτόνων, είχαν βάλει στο μικροσκόπιο τη συγκεκριμένη 19χρονη, καθώς όπως είχαν καταθέσει λίγες μέρες πριν βρεθεί το μωρό, η κοπέλα δεν μπορούσε να ανέβει στο κράσπεδο του πεζοδρομίου, ενώ κάποιοι είχαν παρατηρήσει και αλλαγές στη συμπεριφορά της μετά από την ανεύρεση του νεκρού βρέφους.

Το χρονικό του άγριου εγκλήματος

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Φεβρουαρίου είχε βρεθεί σε κάδο στην Πετρούπολη νεκρό ένα βρέφος, προκαλώντας σοκ και αποτροπιασμό.

Η 19χρονη μάλιστα έμενε μόλις 500 μέτρα από τον κάδο, όπου βρέθηκε το μωρό, ενώ στην ταυτοποίησή της προχώρησαν αφού πρώτα πήραν δείγμα DNA από 10 κορίτσια, ηλικίας 17 – 20 ετών, ανάμεσά τους και η παιδοκτόνος.

Ρακοσυλλέκτης είχε βρει το μωρό μέσα στον κάδο και ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. Αυτό που αντίκρισαν οι αστυνομικοί ήταν αποκρουστικό. Οι δράστες είχαν βάλει μέσα στο στόμα του μωρού χαρτιά για να μην ακούγεται το κλάμα του και τον είχαν πνίξει με τον ομφάλιο λώρο του.

Μετά το έβαλαν σε μια πλαστική σακούλα και το πέταξαν στα σκουπίδια.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή ανέφερε ότι πρόκειται για «ασφυκτικό θάνατο συνεπεία περιτύλιξης του λαιμού δια του ομφαλίου λώρου και δια βρόγχου και απόφραξη της στοματικής κοιλότητας με κομμάτι χαρτί».

Πετρούπολη – Στραγγάλισαν βρέφος με τον ομφάλιο λώρο και το πέταξαν στον κάδο

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από: star.gr