Γιώργος Μπαλταδώρος σμηναγός κηδεία
Γιώργος Μπαλταδώρος – σμηναγός

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον ήρωα σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο.

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον ήρωα σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο που «έπεσε» την ώρα του καθήκοντος υπερασπιζόμενος την εθνική κυριαρχία μας στο Αιγαίο.

Θυμίζουμε πως το αεροσκάφος του, ένα Mirage 2000-5, κατέπεσε εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, με τα αίτια της τραγωδίας να διερευνώνται.

Η τελευταία πράξη στο δράμα που συγκλόνισε το πανελλήνιο παίχθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του πιλότου της Π.Α., στο Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί (ανάμεσα τους ο Πάνος Καμμένος, ο Φώτης Κουβέλης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κ.α) και απλοί πολίτες αποχαιρέτησαν τον πιλότο του Mirage.

Γύρω στις 12 έφτασε στον ιερό ναό του χωριού η σορός του άτυχου πιλότου, για να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Το κλίμα – όπως είναι φυσικό – είναι βαρύ με την οικογένεια του Γιώργου Μπαλταδώρου να μην μπορεί να πιστέψει πως αποχαιρετά για πάντα τον άνθρωπο της.

Στο χωριό, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ η σύζυγος του πιλότου, σύμφωνα με το Epsilon δεν άντεξε και κατέρρευσε.

Λίγο πριν από τη 1:30 έφτασε πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Άμυνας του κόμματος Βασίλη Κικίλια, τον βουλευτή Καρδίτσας και Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τσιάρα καθώς και τον πρώην Βουλευτή Καρδίτσας τον Σπύρο Ταλιαδούρο.

Στο Μορφοβούνι Καρδίτσας βρίσκεται ήδη και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης που έφτασε στην εκκλησία, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Καρδίτσας Λάμπρο Τσιούκη.

Θυμίζουμε πως η Βουλή σε ένδειξη αναγνώρισης της υπέρτατης θυσίας για την πατρίδα του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, αποφάσισε να υιοθετήσει τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Ο Νίκος Βούτσης, ενημέρωσε ότι το Κοινοβούλιο θα «υιοθετήσει» τα ανήλικα τέκνα του εκλιπόντος σμηναγού και θα χορηγήσει τιμητική σύνταξη στη σύζυγό του.

Με βάση την παλαιότερη εμπειρία (συνολικά έχουν υιοθετηθεί 35 ανήλικα παιδιά πεσόντων αξιωματικών), η Βουλή αναλαμβάνει τα έξοδά τους έως το 18 έτος της ηλικίας τους ή το 25ο εφόσον επιλέξουν να σπουδάσουν.

Mirage 2000-5 – Η Βουλή «υιοθετεί» τα δυο ανήλικα παιδιά του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από: newpost.gr