Τζέφρι Πάιατ,Πάνος Καμμένος
Τζέφρι Πάιατ,Πάνος Καμμένος

Παρέμβαση ΗΠΑ για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς – Τζέφρι Πάιατ – Στηρίζουμε τις ελληνικές προσπάθειες.

Ηχηρή παρέμβαση των ΗΠΑ, δια στόματος του πρέσβη τους στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, για το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από τους Τούρκους στην Αδριανούπολη.

Ο Τζέφρι Πάιατ βρίσκεται το πρωί της Τρίτης (20.03.2018) στην Αδραβίδα για να παρακολουθήσει την πολυεθνική άσκηση Ηνίοχος 2018.

Κι από εκεί έκανε την παρέμβασή του για το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Οι ΗΠΑ είναι πλήρως αφοσιωμένες στο ζήτημα των δυο στρατιωτικών», δήλωσε ο Τζέφρι Πάιατ.

Και σημείωσε με νόημα ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

«Υποστηρίζουμε τις ελληνικές ενέργειες για τη διατήρησης της επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και ελπίζουμε ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί σύντομα», τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης.

Ο Τζέφρι Πάιατ στην Ανδραβίδα

Στην 117 πτέρυγα μάχης στην Αδραβίδα για να παρακολουθήσουν την πολυεθνική άσκηση Ηνίοχος 2018 βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Τρίτης τόσο ο Τζέφρι Πάιατ όσο και η πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ.

Ο Αμερικανός πρέσβης μάλιστα έχει ήδη tweet-αρει δυο φωτογραφίες από την επίσκεψή του. Στην πρώτη είναι μαζί με την Βρετανίδα πρέσβη και την πρέσβη του Ισραήλ, Ιρίτ Μπέν-Άμπα.

Ο Αμερικανός πρέσβης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι «πολύ χαρούμενος» που βρίσκεται ξανά στην Ανδραβίδα και «πολύ υπερήφανος» που η αεροπορική δύναμη των ΗΠΑ μετέχει για άλλη μια φορά στην Ηνίοχος ’18.

«Αυτή», είπε, «έχει γίνει μια σημαντική πολυεθνική άσκηση με ευρεία συμμετοχή από την Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο αντανακλά τη φιλοδοξία μας για την Ελλάδα ως μια χώρα που οικοδομεί γέφυρες, ως ένας πυλώνας περιφερειακής σταθερότητας».

«Βρισκόμουν στη Σούδα χθες, με το USS Carney και τον υποδιοικητή της Ευρωπαϊκής Διοίκησης στη διάρκεια ενημέρωσης για τη συμμετοχή του Carney στην άσκηση Άρτεμις (Artemis Strike) με τους Ισραηλινούς εταίρους μας. Είναι ωραίο που έχουμε δύο διαδοχικές ευκαιρίες που να δείχνουν την σημασία της συνεργασίας μας με την Ελλάδα, την μεγάλη ικανότητα των Ελλήνων συμμάχων μας και την σύγκλιση των στρατηγικών μας συμφερόντων», σημείωσε.

Φωτογραφία από την Ανδραβίδα και τη συνάντησή της με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο tweet-αρε και η πρέσβης της Βρετανίας Κέιτ Σμιθ.

Νίπτει τας χείρας του ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς: «Βρείτε τα μόνοι σας» με την Άγκυρα

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από: newsit.gr – του: Γιώργου Παπακωνσταντίνου