Δήμαρχος-Μεσολογγίου-Γιώργος-Πρεβεζάνος
Ο καταδικασθείς πρώην δήμαρχος Γιώργος Πρεβεζάνος με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκη και τον τοπικό βουλευτή του κόμματος Κ. Καραγκούνη

25 χρόνια φυλακή για τον πρώην δήμαρχο Μεσολογγίου για διακίνηση μεταναστών και ναρκωτικών.

«Ήθος- Τιμιότητα- Εργατικότητα» ήταν το βασικό μότο στις εκλογικές του καμπάνιες. Μ’ αυτό – και με την υποστήριξη της ΝΔ – εξελέγη δήμαρχος Μεσολογγίου το 2002 και διεκδίκησε άλλες δύο φορές τη δημαρχία, το 2006 και το 2010.

Οι ψηφοφόροι φαίνεται ότι εκτίμησαν αυτές τις αρετές. Όχι όμως και οι δικαστές: Το ποινικό δικαστήριο καταδίκασε τον πρώην δήμαρχο της Ιεράς Πόλης Γιώργο Πρεβεζάνο σε 25ετή κάθειρξη, για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών και ναρκωτικών.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση του εγκληματικού δικτύου που διακινούσε μετανάστες και ναρκωτικά από την Ελλάδα προς χώρες της δυτικής Ευρώπης, με μικρά αεροσκάφη που είχαν ορμητήριο την αερολέσχη Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Πρεβεζάνος συνέδραμε στην παράνομη αερομεταφορά. Το δικαστήριο τον καταδίκασε μαζί με τους άλλους κατηγορούμενους, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά και χωρίς να αναστείλει την έκτιση της ποινής.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Αναμένουμε από τον επικεφαλής της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις για το καταδικασθέν στέλεχος του κόμματος του».

Αντώνης Σαμαράς – κατέθεσε μήνυση κατά Τσίπρα, Τουλουπάκη, Παπαγγελόπουλου (video)

twitter-logo-boxnewsΑναδημοσίευση από: sofokleousin.gr