Βάπτιση
Βάπτιση

Άνδρας παριστάνει το φωτογράφο βρεφών στις εκκλησίες – Ανακοίνωση Σωματείο Φωτογράφων Κεντρικής Μακεδονίας (photo)

Η υπόθεση έχει προκαλέσει ανησυχίες και την έφερε στο φως της δημοσιότητας το tovima.gr. Ενώ το bloko.gr αποκαλύπτει την φωτογραφία του ύποπτου που αναζητά η αστυνομία, όπως τον έχουν απαθανατίσει καλεσμένοι σε βαφτίσεις, όταν τον θεώρησαν ύποπτο για καταγραφή στιγμιότυπων ώστε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν με απροσδιόριστο ακόμη στόχο και σκοπό.

Παρατίθεται το ρεπορτάζ από το tovima.gr

Μια αποκρουστική περίπτωση, ενδεχομένως «παιδικής πορνογραφίας» αντιμετωπίζει με απόλυτη διακριτικότητα η ΕΛ.ΑΣ. τα  τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υπάρξει καταγγελίες σε αστυνομικές υπηρεσίες ότι σε τελετές βαπτίσεων  σε εκκλησίες της Αθήνας έχει εμφανισθεί απρόσκλητος και χωρίς συμφωνία με γονείς, φωτογράφος που «στοχεύει» να βγάλει γυμνές φωτογραφίες των βρεφών ώστε να τις χρησιμοποιήσει πιθανόν σαν υλικό «παιδικής πορνογραφίας».

Το βασικό περιστατικό που καταγγέλθηκε στην αστυνομία φέρεται να έχει υπάρξει στα μέσα Ιανουαρίου, σε κεντρική εκκλησία της πρωτεύουσας όπου ο μυστηριώδης «φωτογράφος» που υπολογίζεται ηλικίας άνω των  50-55 ετών προσέγγισε την κολυμβήθρα την ώρα της βάπτισης κι έβγαζε κοντινά πλάνα.

Άνδρας-παριστάνει-φωτογράφο-βρεφών-εκκλησίες
παριστάνει τον φωτογράφος

Οι κινήσεις του φέρεται να αιφνιδίασαν τους γονείς κι άλλους συγγενείς οι οποίοι δεν τον  γνώριζαν κι έσπευσαν να τον ρωτήσουν αν ήταν στον κύκλο των προσκεκλημένων κι αν ήταν γνωστός κάποιων άλλων προσκεκλημένων. Όμως εκείνος έσπευσε να εξαφανισθεί, χωρίς να πει οτιδήποτε.

Ωστόσο κι από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών δεν βρέθηκε οποιοδήποτε στοιχείο που να συνδέει τον συγκεκριμένο ύποπτο (σ.σ ο οποίος πάντως φωτογραφήθηκε από τους παριστάμενους στην συγκεκριμένη τελετή).

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία αναζητά πληροφορίες και για άλλα παρόμοια περιστατικά για να διαπιστωθεί περί τίνος ακριβώς πρόκειται.  Του Βασίλη Γ. Λαμπρόπουλου .

 Η ανακοίνωση του SPPV

Το ΔΣ του Σωματείου Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας (SPPV) λαμβάνοντας επίσημα θέση για το περιστατικό με τον παιδόφιλο, που εμφανίζεται κατά το Μυστήριο της Βάπτισης και υποδύoντας τον φωτογράφο κρατώντας επαγγελματική μηχανή, και αφού φωτογραφίσει την στιγμή της εμβάπτισης και της ένδυσης του μωρού εξαφανίζεται, δηλώνει ότι:

Το εν λόγω άτομο δεν έχει καμία σχέση με επαγγελματία φωτογράφο.

Ουδέποτε στο παρελθόν νόμιμος φωτογράφος μέλος του Σωματείου μας ή κάποιου άλλου σωματείου στην Ελλάδα, δεν έχει καταγγελθεί για συλλογή και διάδοση παιδικής πορνογραφίας.

Τα μέλη του σωματείου μας:

είναι εύκολο να βρεθούν δεν εξαφανίζονται

είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα σε θέματα ανηλίκων και τηρούν την δεοντολογία.

ουδέποτε κοινοποιούν φωτογραφίες βαπτίσεων, σχολείων, παιδικών εκδηλώσεων κλπ, χωρίς την άδεια σας

δεν προσλαμβάνουν τυχαία τους συνεργάτες τους.

έχουν άμεση αντίληψη του χώρου που καλύπτουν και αντιλαμβάνονται παρείσακτους που υποδύονται τους φωτογράφους.

Το ΔΣ, θέλοντας να προστατέψει τους γονείς από πανόμοια περιστατικά, συμβουλεύει:

Μετά την επιλογή επαγγελματία φωτογράφου για την κάλυψη της εκδήλωσης ενημερώστε εκ των προτέρων το φωτογράφο για τον αν υπάρχουν συγγενείς με κάμερα και υποδείξετε τους.

Να είστε βέβαιοι ότι τα μέλη του σωματείου μας αντιμετωπίζουν τις ιδιωτικές στιγμές σας με τον αρμόζοντα σεβασμό.

Με την ευκαιρία θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η ανάρτηση εκ μέρους σας φωτογραφιών, της βάφτισης του παιδιού σας στο Facebook και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από:  bloko.gr