Τι λέει ο γυναικολόγος της 34χρονης από τη Λιβαδειά που πέθανε μετά τη γέννα
34χρονη – Λιβαδειά

Τι λέει ο γυναικολόγος της 34χρονης από τη Λιβαδειά που πέθανε μετά τη γέννα.

Ο γυναικολόγος που ξεγέννησε την άτυχη Σοφία μίλησε στο Star και την Κατερίνα Παπακωστοπούλου, δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις για τον θάνατο της κοπέλας.

Συγκεκριμένα, ο γυναικολόγος αναφέρει ότι:

Η γυναίκα γέννησε χωρίς κόπο ένα αγοράκι στις 2.30 το μεσημέρι. Κατά την έξοδο του πλακούντα η γυναίκα είχε ασυνήθιστα μεγάλη αιμορραγία. Με αιματοκρίτη 30 οι γιατροί της χορήγησαν 3 φιάλες αίμα όμως η αιμορραγία δεν σταματούσε και οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου στις 3.30 το μεσημέρι έπαθε ανακοπή.

Για 2 ώρες αναισθησιολόγοι και άνθρωποι της μονάδας εντατικής της έκαναν προσπάθειες ανάνηψης όμως στις 5.15 κατέληξε. Η νεκροτομή έγινε από κρατικό ιατροδικαστή, παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας ο οποίος σύμφωνα με το γυναικολόγο, συμφώνησε και υπέγραψε πως στην κοιλιά της γυναίκας δεν βρέθηκε τίποτα, άρα δεν υπήρχε ιατρογενής βλάβη.

Σύμφωνα με το γυναικολόγο η γυναίκα είχε μια σπάνια επιπλοκή που την παθαίνει 1 έως 12 γυναίκες στις 100.000 με θνησιμότητα 89%. Στις καταγγελίες των συγγενών πως η νεαρή γυναίκα είχε θρομβοφιλία, ο γιατρός απαντά πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο ούτε πως ήταν υπερβολικά αδύνατη κι άρα έπρεπε να γίνει καισαρική τομή. Ο γιατρός αναφέρει πως ο τοκετός εξελίχθηκε ομαλά.

Δείτε το ιστορικό της τραγωδία στο παρακάτω βίντεο:

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από: Star.gr – πηγή βίντεο: It layoutgr