Επαμεινώνδας Κορκονέας, Αλέξης Γρηγορόπουλου
Επαμεινώνδας Κορκονέας, Αλέξης Γρηγορόπουλου

Ψυχρός και αμετανόητος ο ειδικός φρουρός Κορκονέας | Δεν θα ζητήσω συγγνώμη από κανένα 15χρονο.

Ίχνος μετάνοιας ή μεταμέλειας δεν φαίνεται να αισθάνεται ο ειδικός φρουρός που αφαίρεσε τη ζωή του μαθητή, ετών 15, Αλέξη Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια το Δεκέμβριο του 2008.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, δήλωσε ότι δεν πρόκειται ποτέ να ζητήσει συγγνώμη από κανέναν 15χρονο και μάλιστα αντιεξουσιαστή.

Αυτή η προκλητική και ψυχρή δήλωση του Κορκονέα έγινε η αιτία να αποχωρήσουν δηλώνοντας παραίτηση οι συνήγοροι του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας και Βάσω Πανταζή.

Ο ποινικολόγος και συνήγορος του Κορκονέα εξήγησε στο δικαστήριο τους λόγους της παραίτησης.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, στις 23/12/2016 «έκπληκτος, στην κυριολεξία αποσβολωμένος, άκουσα τον κατηγορούμενο να απαντά στην ερώτηση της κας Προέδρου, για το τι έχει να πει για την υπόθεση αυτή και για την κατηγορία που αντιμετωπίζει, ότι είναι αθώος, ότι δεν την δέχεται, αλλά εκτός αυτού «ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟ».

Αμέσως μετά, το Δικαστήριο διέκοψε και αμέσως μετά τη διακοπή μετέβην στο χώρο που κρατείτο ο κατηγορούμενος και τον ρώτησα τι είναι αυτό που είπε και γιατί δεν ζήτησε συγγνώμη, όπως είχε κάνει κατ’ επανάληψη στο προηγούμενο Δικαστήριο και στην προανακριτική και ανακριτική του απολογία, και μου απήντησε ότι έτσι ένιωσε μετά την οκτάχρονη ταλαιπωρία που έχει υποστεί και μου απαγόρευσε να ζητήσω κι εγώ συγγνώμη, γιατί το θύμα δεν ήταν ένα συνηθισμένο δεκαπεντάχρονο αλλά ήταν αντιεξουσιαστής».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κούγιας χειρίστηκε την υπόθεση του πελάτη ως μια «κλασική περίπτωση ανθρωποκτονίας εξ αμελείας ή στην ακραία περίπτωση για μία ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο (την οποία άποψη δέχτηκε και η μειοψηφία της Προέδρου, του παλαιότερου Πρωτοδίκη και του ενόρκου της σύνθεσης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου)».

Ωστόσο, μετά τη νέα τοποθέτηση Κορκονέα, ο κ. Κούγιας είπε:

«Επειδή πάντοτε από τότε που βρίσκομαι στα δικαστήρια ο συνήγορος υπεράσπισης πρέπει από τη στιγμή που αναλαμβάνει την υπεράσπιση ενός κατηγορουμένου να ταυτίζεται με αυτόν, αδυνατώ να συνεχίσω την υπεράσπιση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου».

Η έδρα του δικαστηρίου μετά την ανάγνωση της επίμαχης δήλωσης ρώτησε τον Επ. Κορκονέα τι έχει να πει για την επίμαχη τοποθέτησή του.

Σύμφωνα με παρευρισκόμενους, ο κατηγορούμενος διευκρίνισε πως ο 15χρονος δεν είναι πια στη ζωή και κατ’ επέκταση δεν είναι δυνατόν να ζητήσει συγγνώμη.

Παράλληλα, εξήγησε το δικαστήριο ότι δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα για ένα νέο συνήγορο και άρα το δικαστήριο θα πρέπει να διορίσει αυτεπάγγελτα τον υπερασπιστή του.

Άμεση ήταν και η αντίδραση της πολιτικής αγωγής, καθώς μία τέτοια εξέλιξη οδηγεί στην περαιτέρω καθυστέρηση της διεξαγωγής της δίκης.

twitter-logo-boxnewsΑναδημοσίευση από: athensvoice.gr