ΟΑΣΑ - εισιτήρια
ΟΑΣΑ – εισιτήρια

ΟΑΣΑ – Ποιοι θα δικαιούνται δωρεάν εισιτήρια – ποιες διαδρομές θα είναι πιο φτηνές.

Σταδιακή κατάργηση των χάρτινων εισιτηρίων μέχρι τα Χριστούγεννα και ειδικές προσφορές στους επιβάτες προαναγγέλλει ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, Τάσος Ταστάνης.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Ταστάνης είπε ότι σύντομα θα δίνεται ένα εισιτήριο δωρεάν με την αγορά δεσμίδας 10 απλών ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Ήδη η σχετική νομοθετική ρύθμιση έχει ψηφιστεί από τη Βουλή και, όπως ανέφερε, με τον τρόπο αυτό η απλή διαδρομή θα κοστίζει ουσιαστικά 1,27 ευρώ, αντί για 1,40 ευρώ.

Το μέτρο θα αφορά και τα μειωμένα εισιτήρια.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ είπε επίσης ότι εξετάζεται η χαμηλότερη χρέωση του εισιτηρίου στις πρωινές διαδρομές 6-9 π.μ. που μετακινούνται οι πολίτες προς την εργασία τους.

Επίσης για όσους κάνουν μικρές διαδρομές μέχρι πέντε στάσεις αλλά και μία καλύτερη τιμολογιακή πολιτική και για όσους αγοράζουν μηνιαία κάρτα των 30 ευρώ.

Για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ο κ Ταστάνης ανέφερε ότι «στόχος του ΟΑΣΑ είναι ως το τέλος του χρόνου ή το πολύ στις αρχές του επόμενου, να καταργηθούν πλήρως τα σημερινά χάρτινα εισιτήρια».

Νέος στόλος λεωφορείων

Για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων ο κ. Ταστάνης αναφέρει ότι ο ΟΑΣΑ εξασφάλισε από την Περιφέρεια 30 εκατ. ευρώ και μέχρι το τέλος του έτους θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια 92 λεωφορείων νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Αναζητά, επίσης, κι άλλες χρηματοδοτικές πηγές «ώστε μέχρι το 2022 να προμηθευτεί άλλα 500 λεωφορεία».

Ο ΟΑΣΑ υπολογίζει ότι για την ομαλή λειτουργία των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας απαιτείται η πρόσληψη 700 τουλάχιστον τεχνικών και οδηγών.

Ηλεκτρονικό εισιτήριο για τα ΜΜΜ – Έτσι θα είναι η κάρτα (photos)

twitter-logo-boxnewsΑναδημοσίευση από: newsbomb.gr