Εύβοια | Εφιάλτης από τη μεγάλη πυρκαγιά πλησιάζει στην Λίμνη
Εύβοια

Εύβοια | Εφιάλτης από τη μεγάλη πυρκαγιά πλησιάζει στην Λίμνη.

Δεύτερη ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς στη Εύβοια που έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή έχοντας κάψει περισσότερα από 25.000 στρέμματα δάσους.

Πλέον, το πύρινο μέτωπο έχει ξεπεράσει τα 22 χιλιόμετρα και οι φλόγες καταστρέφουν τα πάντα στο διάβα τους με την περιοχή να θυμίζει κρανίου τόπος.

Από το βράδυ της Κυριακής η φωτιά βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την περιοχή Λίμνη και έχει κάψει το γήπεδο της πόλης και πλησιάζει απειλητικά και το γυμνάσιο.

Εύβοια Εφιάλτης από τη μεγάλη πυρκαγιά πλησιάζει στην Λίμνη
Εύβοια – μεγάλη πυρκαγιά

Τα εναέρια μέσα έχουν σταματήσει τις ρίψεις λόγω νύχτας και οι άνεμοι δείχνουν ότι το βράδυ θα είναι εφιαλτικό για την περιοχή μιας και υπάρχουν συνεχείς αναζοπυρώσεις.

Ήδη οι κάτοικοι βρίσκονται σε ετοιμότητα και στο λιμάνι της Λίμνης έχει δέσει το «Καπετάν Αριστείδης» από την Αιδηψό για να επιβιβαστούν οι κάτοικοι σε περίπτωση εκκένωσης του χωριού, ενώ υπάρχουν και πολλά ασθενοφόρα.

Όπως έγινε γνωστό, εκκενώθηκε και η Μονή στην περιοχή, ενώ οι μοναχές είναι καλά στην υγεία τους.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, των Δήμων και όλων των αρχών, καθώς και της κρατικής μηχανής θεωρείται από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών στην Ελλάδα.

Μάλιστα, η παραγωγή ρητίνης στην περιοχή δυσκολεύει την κατάσβεση της φωτιάς. Μέχρι στιγμής έχουν καεί εξοχικές κατοικίες, αποθήκες και μία ξενοδοχειακή μονάδα.

«Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα» ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, και είπε ακόμη ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για αποζημιώσεις στους παραγωγούς ρητίνης που μέχρι τώρα δούλευαν στην περιοχή.


πηγή: iefimerida.gr