Γαλάτσι | στο κλειστό γυμναστήριο 1100 μετανάστες και πρόσφυγες
Γαλάτσι | κλειστό γυμναστήριο

Γαλάτσι | στο κλειστό γυμναστήριο 1100 μετανάστες και πρόσφυγες.

Περισσότεροι από 1100 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν μεταφερθεί πλέον στο κλειστό ολυμπιακό γυμναστήριο του Γαλατσίου.

Ο μεγάλος όγκος του μεταφέρθηκε με αστικά λεωφορεία, ενώ κάποιοι έφυγαν ξανά και επέστρεψαν στη πλατεία Βικτωρίας, όπου και ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούν να παραμείνουν εκεί και γύρισαν ξανά πάλι πίσω στο γυμναστήριο.

Η μετακίνηση και η απόφαση αυτή αιφνιδίασε τη δημοτική αρχή, αφού ενημερώθηκαν για αυτή τη κίνηση από τους δημοσιογράφους.

Ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να ταχτοποιηθούν λειτουργικά θέματα που αφορούν το ολυμπιακό ακίνητο που παρέμενε κλειστό από το 2004.

(κλικ πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση)

Δεν υπήρχε ρεύμα και νερό και μέχρι αργά εχθές, όσοι μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονταν εκεί, περίμεναν να τελειώσουν οι εργασίες από την ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ.

Όσοι μετανάστες φθάνουν πλέον στην πλατεία Βικτωρίας ενημερώνονται ότι δεν μπορούν να παραμείνουν εκεί και πρέπει να πάρουν μονοί τους τα λεωφορεία και να πάνε η στο Γαλάτσι ή στο Ελληνικό.

Όσον αφορά τη σίτιση, το πρωινό, το κάλυψε ο Ελληνικός στρατός. Η συνδρομή είναι σημαντική τόσο του δήμου, όσο και της εκκλησιάς, αλλά και των εθελοντών.

(κλικ πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση)

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος ο κύριος Μαρκόπουλος, η φιλοξενία σύμφωνα με τη διαβεβαίωση που έλαβε από το αρμόδιο υπουργείο δεν θα ξεπεράσει στο ολυμπιακό γυμναστήριο τις 20 ημέρες. Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση προσφοράς αλληλεγγύης από τους κατοίκους σε κλινοσκεπάσματα και σε τρόφιμα.