Βιβλική  καταστροφή στη Μάνδρα - Μαγούλα και Νέα Πέραμο - Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών.
Μάνδρα – Μαγούλα και Νέα Πέραμο

Βιβλική καταστροφή στη Μάνδρα – Μαγούλα και Νέα Πέραμο – Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών.

Η άνευ προηγουμένου κακοκαιρία που έπληξε τη δυτική Αττική μετρά δυστυχώς νεκρούς, τραυματίες και αγνοούμενους. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί δέκα θάνατοι, ενώ έχουν μεταφερθεί πολλά άτομα στα νοσοκομεία για περίθαλψη.

Από τα χαράματα οι ειδικές ομάδες της Πυροσβεστικής, η ΕΜΑΚ κι άλλα συνεργεία εντοπίζουν νεκρούς μέσα στον αστικό ιστό της Μάνδρας.

Παράλληλα, ομάδες της ΕΜΑΚ και συνεργεία της Περιφέρειας ερευνούν για τουλάχιστον τρεις αγνοούμενους που έχουν αναφερθεί στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας Αττικής.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί από την Περιφέρεια οι περιοχές Μάνδρα, Μαγούλα και Νέα Πέραμος.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χείμαρρους, τα οδοστρώματα έχουν καταστραφεί, τα δίκτυα κοινής ωφέλειας δεν λειτουργούν, ενώ σοβαρές βλάβες έχουν υποστεί οι υποδομές.

Η απίστευτη ποσότητα ύδατος που έπεσε ξαφνικά στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής προκάλεσε την υπερχείλιση όλων των ρεμάτων και των χειμάρρων, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν αυτοκίνητα, βαρέα οχήματα και φερτό υλικό. Πρόκειται για βιβλική καταστροφή λίγα χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας.

Η τραγωδία

Από τα χαράματα οι ειδικές ομάδες της Πυροσβεστικής, η ΕΜΑΚ κι άλλα συνεργεία εντοπίζουν νεκρούς μέσα στον αστικό ιστό της Μάνδρας.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 13 θάνατοι. Τουλάχιστον 13 άτομα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία, ορισμένα εκ των οποίων φέρουν τραύματα, ενώ άλλα έχουν συμπτώματα υποθερμίας.

Εν τω μεταξύ, από αναφορές κατοίκων προκύπτει ότι υπάρχουν αγνοούμενοι. Οι Αρχές εκφράζουν φόβους πως ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως να αυξηθεί όσο προχωρούν οι έρευνες των συνεργείων.

Φονική κακοκαιρία 5 νεκροί σε Μάνδρα, Μαγούλα και Νέα Πέραμο (photos – video)

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από: zougla.gr