Αυτοί είναι οι Αλβανοί δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
Αλβανοί δολοφόνοι – Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Αυτοί είναι οι Αλβανοί δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου (photos)

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία των δολοφόνων του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο (2) υπηκόων Αλβανίας, κατηγορούμενων για την ανθρωποκτονία ημεδαπού δικηγόρου, που εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (Σχετική η από 1-11-2017 Παρουσίαση ).

Πρόκειται:

Για τον συλληφθέντα (επ.) IBRAHIM ή BRAHIMAJ ή BRAHIMAS ή KASTRIOT (όν.) LAVDIMIR ή MIKELA ή IBRAHIM του KORON ή COURDRETI και της DALADUSHE ή TALANDOUSI ή TARADUSHE ή HENRIME, γεννηθέντα το 1985 ή το 1989 ή το 1991 στην Αλβανία:

O 32χρονος εκτελεστής:

και τον μη συλληφθέντα (επ.) MATA (όν.) ALEKSANDROS ή ENO ή ALEKSANDRO του ΠΕΤΡΑΚΗ ή PETRAKHS ή PETRAQ και της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ή BASILIKH ή VASILIKI , γεν. την 14-1-1987 στην Αλβανία.

Ο συνεργός του που έχει διαφύγει στην Αλβανία:

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, διάρκειας μέχρι 1-5-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω εγκλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476228, 210-6476911 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

Κρίθηκε προφυλακιστέος ο 32χρονος

Εντωμεταξύ ο 32χρονος εκτελεστής κρίθηκε σήμερα προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή και μετά την απολογία του στον 13ο ανακριτή οδηγήθηκε στις φυλακές.

Ο 32χρονος Αλβανός δεν συνοδευόταν από δικηγόρο και σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του που διήρκεσε ελάχιστα επανέλαβε τα όσα είχε καταθέσει στους αστυνομικούς για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου.

Αρχικά ο 32χρονος Αλβανός πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του και εκκρεμούσε (καθώς είχε πάρει άδεια από τη φυλακή τον περασμένο Σεπτέμβριο και δεν επέστρεψε ποτέ)  και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Υπενθυμίζεται πως ο 32χρονος δολοφόνος, που ομολόγησε την πράξη του, είχε κατηγορηθεί για βιασμό, ληστεία, παράνομη κατακράτηση, κλοπές, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απειλή, αντίσταση, καθώς και για παράβαση των νόμων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Για σωρεία ληστειών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων έχει κατηγορηθεί ο 30χρονος «κοντός» συνεργός του, ο οποίος αμέσως μετά τη δολοφονία διέφυγε στην Αλβανία.

Ντοκουμέντο – Η σύλληψη του δολοφόνου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου (video)

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από: iefimerida.gr