ΕΣΗΕΑ - Μαρία Αντωνιάδου
ΕΣΗΕΑ – Μαρία Αντωνιάδου

Μαρία Αντωνιάδου: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ εκλέχτηκε για τρίτη φορά – Το δημόσιο “ευχαριστώ”.

Η Μαρία Αντωνιάδου από την παράταξη «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι», εκλέχτηκε πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Παρασκευή (21-06-2019).

Η γνωστή δημοσιογράφος μάλιστα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην 100 και πλέον ετών ιστορία της ΕΣΗΕΑ, που εκλέγετε για τρίτη φορά Πρόεδρος στην Ένωση Συντακτών.

Μετά την σαρωτική επικράτηση της Μαρίας Αντωνιάδου και της παράταξης των “Ενωμένων Δημοσιογράφων” στις αρχαιρεσίες της 12ης και 13ης Ιουνίου 2019 και σε διάστημα μόλις λίγων ημερών και στην πρώτη συνεδρίαση, συγκροτήθηκε  το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καθώς ο κλάδος πρέπει να δίνει καθημερινά μάχες για να επιλύει τα προβλήματα που προκύπτουν.

Αναλυτικά, η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ συγκροτήθηκε σε Σώμα το Δ.Σ., που εκλέχθηκε στις αρχαιρεσίες της 12ης και 13ης Ιουνίου 2019, ως εξής:

Πρόεδρος:                          Μαρία Αντωνιάδου     

Α’ Αντιπρόεδρος:              Αριάδνη (Άρια) Αγάτσα

Β’ Αντιπρόεδρος:              Αγγελική Γυπάκη

Γενικός Γραμματέας:       Σταύρος Καπάκος

Ταμίας:                                  Ευθύμιος (Μάκης) Διόγος

Ειδική Γραμματέας:         Ανδρομάχη (Μάχη) Νικολάρα

Το δημόσιο “ευχαριστώ” της πρόεδρου της ΕΣΗΕΑ

Η Μαρία Αντωνιάδου, φαίνεται πως έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμός του μεγαλύτερου μέρους του δημοσιογραφικού κόσμου, καθώς αναγνωρίζει ότι δίνει καθημερινές μάχες για τα προβλήματα του κλάδου και των συναδέλφων της καθώς είναι πάντα δίπλα τους.

Με μια προσωπική της ανάρτηση στο facebook,  θέλησε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που την πίστεψαν, την στήριξαν και την έφεραν στην πρώτη θέση για μια ακόμη φορά.

Η ανάρτηση της στο facebook:

“Σήμερα που το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συγκροτήθηκε σε Σώμα αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους 2.951 συναδέλφους οι οποίοι συμμετείχαν στις εκλογές και με την ψήφο τους κράτησαν την Ένωση μας ισχυρή.

Τους 955 συναδέλφους που στήριξαν τους «ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ».

Τους 98 υποψηφίους του ψηφοδελτίου των «ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ», οι οποίοι με αξιοπρέπεια έδωσαν τον καλό αγώνα. Αντιστάθηκαν στη λασπολογία και στα χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου: Κυριάκο Θεοδωρακάκο που ανέλαβε μια παράταξη οργανωτικά διαλυμένη εξαιτίας της διάσπασης και την έκανε και πάλι πρώτη.

Το νέστορα της δημοσιογραφίας Δημήτρη Κουμπιά και τον «αθόρυβο» αλλά πάντα καίριο Δημήτρη Καλαντζή.

Τους Θανάση Σαμαρά, Χάρη Χατζηχαραλάμπους, το Μάνο Οικονομίδη, το Δημήτρη Γκοσμάνη, τις: Πόπη Βλαχουτσάκου, Πελαγία Κατσούλη, Θάλεια Γιτοπούλου, Λία Σαραντοπούλου, Μαρία Νταλιάνη, Μαρία Μπραουδάκη, Γιώργο Μουρούτη, Άρια Αγάτσα, Αγγελική Γυπάκη και Μάκη Διόγο.

Ιδιαίτερα το Νίκο Στέφο και το Γιώργο Γαβαλά που είχαν το βαρύ έργο της κινητοποίησης της παράταξης. Τους παλαιούς συναδέλφους που ήρθαν να στηρίξουν την ΕΣΗΕΑ, αλλά και τους δεκάδες άνεργους που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα αλλά παρ’ όλα αυτά πίστεψαν στην υπερπροσπάθεια που έχει γίνει εδώ και δυο χρόνια.

Ιδιαίτερα τους συναδέλφους στο ΔΟΛ που μαζί περάσαμε τη μεγάλη φουρτούνα, μένοντας απλήρωτοι για 2 και πλέον χρόνια.

Να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τις αδελφές μου που, για άλλη μία φορά, μου συμπαραστάθηκαν.

Το σύνθημά μας και στην επόμενη διετία παραμένει:

«Νοιαζόμαστε – Mαχόμαστε – Kερδίζουμε».”

Εκλογές ΕΣΗΕΑ | Σάρωσε η Μαρία Αντωνιάδου και οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» για μια ακόμη φορά (αποτελέσματα)

youtube-box-news-logo