ΕΣΗΕΑ: Επιτυχημένος και ο Β’ κύκλος σεμιναρίων για τα Νέα Μέσα
ΕΣΗΕΑ – Β’ κύκλος σεμιναρίων

ΕΣΗΕΑ: Επιτυχημένος και ο Β’ κύκλος σεμιναρίων για τα Νέα Μέσα.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και ο Β’ κύκλος των σεμιναρίων για τα Νέα Μέσα, που οργάνωσε η ΕΣΗΕΑ, με στόχο να παράσχει στους δημοσιογράφους πρακτικές και εξειδικευμένες γνώσεις, απαραίτητες για τη μετάβασή τους από τα παραδοσιακά ΜΜΕ στο νέο περιβάλλον της ψηφιακής δημοσιογραφίας.

ΕΣΗΕΑ: Επιτυχημένος και ο Β’ κύκλος σεμιναρίων για τα Νέα Μέσα

Η ΕΣΗΕΑ, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειάς της να παράσχει στους δημοσιογράφους πρακτικές και εξειδικευμένες γνώσεις, απαραίτητες για τη μετάβασή τους από τα παραδοσιακά ΜΜΕ στο νέο περιβάλλον της ψηφιακής δημοσιογραφίας, διοργάνωσε δύο κύκλους δωρεάν σεμιναρίων για τα Νέα Μέσα.

Τα σεμινάρια Νέων Μέσων της ΕΣΗΕΑ είχαν ως στόχο να παράσχει στα μέλη της τα «εργαλεία» για την ομαλή μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και παράλληλα να διατηρηθεί και να διασωθεί το παραδοσιακό οικοσύστημα των ΜΜΕ (Τηλεόραση, Εφημερίδες, Ραδιόφωνο, Περιοδικά).

Τα μαθήματα επικεντρώθηκαν κυρίως σε θέματα online δημοσιογραφίας, social media και σε νέες ειδικότητες που διαμορφώνονται, με μεγάλη ζήτηση από τα ΜΜΕ.

Ο Α’ κύκλος των σεμιναρίων (30 ώρες) υλοποιήθηκε από τις 5 Φεβρουαρίου έως τις 4 Απριλίου 2019 και τον παρακολούθησαν περισσότερα από 100 άτομα  (μάξιμουμ χωρητικότητας αίθουσας) ενώ, λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος, δημιουργήθηκε και λίστα αναμονής.

ΕΣΗΕΑ: Επιτυχημένος και ο Β’ κύκλος σεμιναρίων για τα Νέα Μέσα

Ο Β’ κύκλος των σεμιναρίων (30 ώρες) υλοποιήθηκε από τις 6 Μάϊου έως και τις 5 Ιουνίου 2019 (5 εβδομάδες), στην αίθουσα «Γ. Καράντζας» της ΕΣΗΕΑ. Τον παρακολούθησαν 160 άτομα τα οποία επιμερίστηκαν σε επί μέρους εργαστήρια προκειμένου να χωρέσουν στην αίθουσα.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου Quality Training Label (QTL επιπέδου Advanced) της «ACTA, Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης».

Επιστημονική υπεύθυνη των σεμιναρίων ήταν η Visiting Lecturer σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, δημοσιογράφος πρώην μέλος ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Σόνια Χαϊμαντά και υπεύθυνη οργάνωσης και υλοποίησης η ειδική γραμματέας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Αγγελική Γυπάκη.

ΕΣΗΕΑ: Επιτυχημένος και ο Β’ κύκλος σεμιναρίων για τα Νέα Μέσα

Για την παρακολούθηση των σεμιναρίων δεν υπήρχε κόστος συμμετοχής και όλοι οι εισηγητές πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους. Μοναδική οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες ήταν το κόστος έκδοσης της πιστοποίησης παρακολούθησης (σε προνομιακή τιμή που παρέχει η ACTA).

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ιστορική επίσκεψη στην ΕΣΗΕΑ και την βιβλιοθήκη της (video – photos)

youtube-box-news-logoπηγή: medialand.gr – πηγή φωτο: facebook