Χριστόφορος Παπακαλιάτης | Ένας άλλος κόσμος
Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Χριστόφορος Παπακαλιάτης | «Ένας άλλος κόσμος».

Η νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 17 Δεκεμβρίου 2015.

Ένα καστ σημαντικών ηθοποιών από Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και Ασία δίνει φως στους ήρωες και τις ιστορίες τους: τρεις ιστορίες που φέρνουν κοντά δύο διαφορετικούς κόσμους, σε μια Ελλάδα που αλλάζει. Ανάμεσά τους, ο J.K.Simmons, ο οποίος βραβεύτηκε με Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου αλλά και Χρυσή Σφαίρα, για την ταινία «Whiplash» («Χωρίς μέτρο»).

Πρωταγωνιστούν, επίσης, οι: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Andrea Osvart, Μαρία Καβογιάννη, Μηνάς Χατζησάββας, Tawfeek Barhom, Νίκη Βακάλη.

Μέχρι τότε, δείτε το επίσημο τρέιλερ της ταινίας στο κανάλι του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο Youtube:

Το βιογραφικό του σημείωμα 

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είναι Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας. Άρχισε να παίζει στην τηλεόραση από τα 16 του χρόνια.

Από το 1999 γράφει, πρωταγωνιστεί και κάνει τη μουσική επιμέλεια σε δραματικές σειρές, εκ των οποίων σκηνοθετεί και κάποιες, που προβάλλονται από το Mega Channel. Στις σειρές αυτές πρωταγωνίστησαν ηθοποιοί όπως οι Φιλαρέτη Κομνηνού, Αλέκος Αλεξανδράκης, Πέμυ Ζούνη, Θέμιδα Μπαζάκα κ.ά..

Ως μεγαλύτερη επιτυχία του αναφέρεται το «Κλείσε τα μάτια», μια σειρά η οποία ανέδειξε ορισμένους ηθοποιούς της νέας γενιάς (Ιωάννα Παππά, Χρήστος Λούλης, Άρης Σερβετάλης, Θάλεια Ματίκα κ.ά.) και σήκωσε θύελλα αντιδράσεων για το ομοφυλοφιλικό φιλί μεταξύ δύο πρωταγωνιστών.

Το Ε.Σ.Ρ. αρχικά επέβαλλε στο κανάλι υψηλό πρόστιμο, αλλά λίγα χρόνια αργότερα διέγραψε την ποινή, καθώς η συγκεκριμένη σκηνή προβλήθηκε μετά τις 23:00 και με τη σήμανση «κατάλληλο για ανηλίκους άνω των 15 ετών». Το 2007 ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης πρωταγωνίστησε με την Πέμυ Ζούνη στο θεατρικό έργο του Ζαν Κοκτώ «Ανθρώπινες φωνές» που ανέβηκε στο θέατρο «Χορν» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Άλλες θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έπαιξε είναι: «Τι είδε το χρυσόψαρο», «Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων» και «Τρομεροί γονείς». Το 2005 κυκλοφόρησε το βιβλίο που έγραψε με τη Χριστίνα Μπρέμπου «Δυο μέρες μόνο» του οποίου συνέχεια αποτελεί η τηλεοπτική σειρά.

To 2009 άρχισε τη νέα του τηλεοπτική δουλειά με τίτλο «4» που πραγματεύεται την ιστορία 4 αδελφών μετά την ξαφνική αυτοκτονία του πατέρα τους. To 2012 έκανε την πρώτη του κινηματογραφική απόπειρα με την ταινία «Αν».