ΕΔΟΕΑΠ | Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα για το ασφαλιστικό
ΕΔΟΕΑΠ

Ξεκαθαρίζει σήμερα το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ – Συνάντηση με τον υπουργό.

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί η κρίσιμη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας η οποία εν πολλοίς θα καθορίσει το μέλλον του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ).

Το καίριο σημείο πάντως (αν και όλα κρέμονται σε μια κλωστή) είναι ότι εργοδότες και εργαζόμενοι στον χώρο του Τύπου φαίνεται να τα βρίσκουν προς την κατεύθυνση διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ με υιοθέτηση της πρότασης της κυβέρνησης.

Η πρόταση, όπως έχει διατυπωθεί στους συνδικαλιστές από τον κ. Κατρούγκαλο, προβλέπει την αντικατάσταση του αγγελιόσημου με ανάλογο πόρο που θα συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών, της εργατικής και της εργοδοτικής, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχεια της λειτουργίας του ΕΔΟΕΑΠ.

Αντιδράσεις

Πάντως μένεα πνέουν οι εργαζόμενοι στον χώρο των ΜΜΕ που έχουν ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν γύρω από την υπόθεση του ΕΔΟΕΑΠ.

Ο λόγος βρίσκεται στην απόφαση του αρμόδιου υπουργού Γ. Κατρούγκαλου να μην ανανεώσει την παράταση εφαρμογής του νόμου που καταργεί το αγγελιόσημο.

Η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ εργαζομένων στα ΜΜΕ θεωρεί ότι αθετήθηκε η αρχική δέσμευση της κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία το αγγελιόσημο θα ίσχυε έως την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ.

Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε σε επιστολή που έχει στείλει η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ εργαζομένων στα ΜΜΕ σε όλους τους φορείς (συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα), η συμφωνία εργοδοτών-εργαζομένων έχει επιτευχθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η μελέτη που θα καταδείξει τον τρόπο υπολογισμού του ύψους του νέου πόρου για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ, θα χρειαστεί περίπου ένα δίμηνο για να παραδοθεί.

Κάτω από αυτά τα δεδομένα δεν νοείται, σύμφωνα με την οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ εργαζομένων στα ΜΜΕ (και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση) η μη παράταση της ισχύος του αγγελιόσημου προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η νομοθέτηση του νέου πόρου, που είναι πλέον ευθύνη της κυβέρνησης.

twitter-logo-boxnews

πηγή: efsyn.gr