Έθνος
Έθνος

Επίθεση αγνώστων στο «Έθνος» – Καταδικάζουν κόμματα και ΕΣΗΕΑ.

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασαν τα πολιτικά κόμματα και η ΕΣΗΕΑ την επίθεση αγνώστων στα γραφεία της εφημερίδας «Έθνος», στη Λεωφόρο Συγγρού.

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασαν τα πολιτικά κόμματα και η ΕΣΗΕΑ την επίθεση αγνώστων στα γραφεία της εφημερίδας «Έθνος», στη Λεωφόρο Συγγρού.

Επίθεση-Έθνος

Ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε  ότι «τέτοιες πρακτικές εκφοβισμού του δημοσιογραφικού κόσμου μας βρίσκουν όλους απέναντι».

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχθηκαν τα γραφεία της «24 Media» και η εφημερίδα «Έθνος».  Αναμένουμε από τις αρχές να πράξουν το αυτονόητο καθήκον τους, προκειμένου οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν το ταχύτερον δυνατόν στη Δικαιοσύνη», σχολιάζει από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Το περιστατικό καταδίκασε και η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τονίζοντας πως «μέθοδοι τρομοκράτησης των δημοσιογράφων είναι απαράδεκτες και προφανώς οι αυτουργοί θα πρέπει να λογοδοτήσουν».

Την επίθεση καταδίκασε με έντονο τρόπο και το «Ποτάμι». «Ένα ΜΜΕ γίνεται για άλλη μια φορά στόχος φανατικών. Οι αρχές πρέπει να κάνουν το καθήκον τους για τη σύλληψη των δραστών και οι δημοκρατικοί πολίτες να απομονώσουν τις τραμπούκικες συμπεριφορές», σχολιάζει.

Η ΕΣΗΕΑ από την πλευρά της σημειώνει πως οι επιθέσεις αυτές είναι αδικαιολόγητες, αστήρικτες και πραγματοποιούνται από δειλούς, οι οποίοι κρύβονται μέσα σε οπαδικούς όχλους.

Οι δημοσιογράφοι δεν πρόκειται να καμφθούν από τέτοιου είδους επιθέσεις και θα συνεχίσουν να επιτελούν το έργο της ενημέρωσης, διαμηνύει. Καταλήγοντας υπογραμμίζει πως «είναι, όμως, πλέον καιρός οι αστυνομικές αρχές να επιτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους και να προχωρήσουν αμέσως σε συλλήψεις, ώστε να αντιμετωπιστούν ριζικά τέτοια φαινόμενα παραβατικότητας και ανομίας».

Επίθεση-Έθνος

Το χρονικό της επίθεσης: 

Φθορές στην είσοδο της εφημερίδας «Έθνος» στην Λεωφόρο Συγγρού, προκάλεσε ομάδα 30 ατόμων, λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής. Η ομάδα έφτασε έξω από το κτίριο με μοτοσυκλέτες.

Οι άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην τζαμαρία, ενώ τη στιγμή εκείνη στην είσοδο βρισκόταν ο γνωστός δημοσιογράφος Μένιος Σακελλαρόπουλος, ο οποίος προπηλακίστηκε.

Στη συνέχεια οι άγνωστοι έφυγαν με κατεύθυνση το ρεύμα προς Πειραιά.

Επίθεση αγνώστων στο παλιό κτίριο του ΔΟΛ στην Μιχαλακοπούλου (photos)

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από: newpost.gr