80 Χρόνια Χειροποίητα  Έπιπλα Καραγεωργίου
Άσπα Καραγεωργίου, Γιόλα Καραγεωργίου, Στέλιος Καραγεωργίου, Ελεάνα Καραγεωργίου

80 Χρόνια Χειροποίητα Έπιπλα Καραγεωργίου.

Με ένα πρωτοποριακό event με milestones δημιουργιών με την υπογραφή Καραγεωργίου η εταιρεία Καραγεωργίου γιόρτασε τα 80 χρόνια ζωής του brand στο κατάστημά της εταιρείας στο Νέο Ψυχικό παρουσία πολλών φίλων του brand και όχι μόνο.

Στην εταιρεία Καραγεωργίου, έχουν πολλούς λόγους να γιορτάζουν τα 80 χρόνια ζωής του brand. Πιστοί στην ελληνικότητα και στην ποιότητα και μέσα σε εποχές λιγότερης αφθονίας, κράτησαν κοντά τους ανθρώπους που μεγάλωσαν με δικά τους δημιουργήματα, ακούστηκαν στο εξωτερικό και «εκπαίδευσαν» βιωματικά μια σειρά από πελάτες και φίλους να αγαπούν και να τιμούν την ποιότητα της τέχνης και της αυθεντικότητας κι όχι αυτή της αμετροέπειας.

80 Χρόνια Χειροποίητα Έπιπλα Καραγεωργίου
Χρήστος Κοπελούζος, Τατιάνα Στεφανίδου – Γιώργος Ντάβλας, Μαρίνα Βερνίκου

Στο εικαστικό κομμάτι της βραδιάς συμμετείχε η πολιτιστική πλατφόρμα ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ με το project View Master, που περιλαμβάνει την παρουσίαση έργων έξι νέων Ελλήνων καλλιτεχνών (Χρυσάνθη Κομιανάκη, Όλγα Μιλιαρέση Φωκά, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Νατάσα Παπαδοπούλου, ThisisOpium, Γιάννης Χαριτιδης).

Once upon a time….

H ιστορία του Brand Καραγεωργίου ξεκίνησε το 1936 από τον Γιώργο Καραγεωργίου, ο οποίος δημιούργησε ένα σπάνιο για την εποχή blend από ταλέντο, αξιοπιστία, επαναστατικές γραμμές στη σχεδίαση επίπλων και πάνω από όλα ποιότητα.

Σχεδιάζοντας στην ουσία πολύ παραπάνω από έπιπλα και φόρμες, η γραμμή ξεκίνησε από το δικό του μολύβι που ήταν το πλαίσιο που ιχνογράφησε για το DNA του brand και που κληροδοτήθηκε έως και σήμερα στις επόμενες γενιές.

80 Χρόνια Χειροποίητα Έπιπλα Καραγεωργίου
Ζέττα Αντσακλή, Αλεξία Αντσακλή Βαρδινογιάννη, Μαρίνα Αντσακλή Δοξιάδη

H ελληνικότητα, η αγάπη στα καθαρά υλικά και η σχεδίαση με βάση τον άνθρωπο και την καθημερινότητα του, η ποιότητα και η ενδελεχής απόλαυση στη χρήση των επίπλων είναι κάποια από τα βασικά συστατικά που διαθέτει το brand Καραγεωργίου σε ένα δημιουργικό χρονολόγιο 80 ετών.

70 και χρόνια μετά το πρώτο έπιπλο με την υπογραφή Καραγεωργίου, λίγο πριν τη σκυτάλη αναλάβει η επόμενη γενιά, ο Στέλιος Καραγεωργίου έχει καταφέρει να μεγαλώσει τις δραστηριότητες και τις συνεργασίες και να ανοίξει πολύ τη λίστα ονομάτων που ξεκίνησαν με την ιδιότητα του πελάτη αλλά έμειναν ως φίλοι στην ευρεία ακτίνα του brand τόσο από την Ελλάδα όσο και από το Εξωτερικό.

80 Χρόνια Χειροποίητα Έπιπλα Καραγεωργίου
Ανδρέας Τσαβλίρης, Μιλένα Τσαβλίρη – Μπιλ Στραγάλης Ιωάννα Στραγάλη

Η αίσθηση χαράς κι ευδαιμονίας, ικανοποίησης και πληρότητας την οποία κατέθεταν όλοι μετά από την επαφή τους με τους ανθρώπους της εταιρίας, πριν, κατά τη διάρκεια & μετά την επιμέλεια του χώρου τους, είχε ήδη δημιουργήσει το νέο project από την επόμενη γενιά….

Την τρέχουσα δεκαετία η Άσπα και η Ελεάνα Καραγεωργίου δημιουργούν τη σειρά Bliss by Karageorgiou. Το brand πάντα ήταν σε ευθυγράμμιση με τις παγκόσμιες τάσεις, τη μόδα, τις αλλαγές στην κοινωνία, διατηρώντας την ελληνικότητα μέσα από δημιουργικές εκφράσεις.

Νέα υλικά, urban πινελιές, ψηφιακή εποχή, ευαισθητοποίηση εκφρασμένη μέσα από motivational quotes ή pop art χρώματα και προσηνής χαρακτήρας με ξεχωριστή καλαισθησία, δημιουργούν μια ξεχωριστή εμπειρία, ένα mix n’ match άλλων προδιαγραφών ποιότητας, εκτός από αντικείμενα και έπιπλα.

80 Χρόνια Χειροποίητα Έπιπλα Καραγεωργίου
Χρήστος Κοπελούζος, Σάντυ Κοπελούζου – Μαρία Μοσχοβίτη, Ελένη Κόκκαλη

New Klassics furniture collection:

Η σειρά New Klassics αποτελεί τη συνέχεια της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Καραγεωργίου, υμνώντας αγαπημένα υλικά στον ρου των 8 αυτών δεκαετιών που παράλληλα τονίζουν την ελληνικότητα:

Ξύλο, πωρόλιθος, ορείχαλκος, λάκα, και πάνω από όλα απέριττη γεωμετρία και αφαιρετικές φόρμες συναντούν ιδέες από λευκό χαρτί που ενώνουν το παραδοσιακό με το σύγχρονο, την ιστορία με το παρόν, την τέχνη με την τεχνογνωσία και δίνουν σταθερά την αίσθηση της ευδαιμονίας.

twitter-logo-boxnewsgosman 01-logo-PNG-180X170Του: Δημήτρη Γκοσμάνη – dimigos7@gmail.com