Ο Θεατρικός επιχειρηματίας Γιάννης Κεντ με τον  Χριστόφορο Παπακαλιάτη και την Μαρινέλλα
Ο Θεατρικός επιχειρηματίας Γιάννης Κεντ με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και την Μαρινέλλα

Οι Μάγισσες της Σμύρνης στο Παλλάς Πρεμιέρα – Οι επώνυμες παρουσίες.

Ο Θεατρικός επιχειρηματίας Γιάννης Κεντ, ξεκίνησε την πολυαναμενόμενη υπερπαραγωγή στο θέατρο Παλλάς, σε θεατρική απόδοση και σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή και ένα θίασο εξαιρετικών ηθοποιών, με στόχο να αποτελέσει σταθμό στα θεατρικά αθηναϊκά δρώμενα.

Το πολυδιαβασμένο ατμοσφαιρικό βιβλίο της Μάρας Μειμαρίδη που καθήλωσε περισσότερους από 900.000 αναγνώστες παγκοσμίως, και κατέγραψε ρεκόρ τηλεθέασης στη μεταφορά του στην μικρή οθόνη από τον Κώστα Κουτσομύτη το 2005, ανεβαίνει φέτος στη σκηνή του Παλλάς.

Κατερίνα Γκαγκάκη, Γιάννης Λάτσιος - Θάνος Καληώρας, Μίρκα Παπακωνσταντίνου
Κατερίνα Γκαγκάκη, Γιάννης Λάτσιος – Θάνος Καληώρας, Μίρκα Παπακωνσταντίνου

Στον θίασο πρωταγωνιστούν η Μαρία Καβογιάννη στο ρόλο της Ευθαλίας, η Σμαράγδα Καρύδη στο ρόλο της Κατίνας, που μαγεύει τους Μέμο Μπεγνή – Κωνσταντίνο και Μελέτη Ηλία – Σύριο Καραμάνο. Στον καθοριστικό ρόλο της μάγισσας Αττάρτης, η κυρία Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Εύα Μπιθάρα, Θοδωρής Κυριακού Φίλιππος Μιχαλόπουλος, Αθηνά Οικοναμάκου
Εύα Μπιθάρα, Θοδωρής Κυριακού – Φίλιππος Μιχαλόπουλος, Αθηνά Οικοναμάκου

Ο Σταμάτης Φασουλής θα αποτυπώσει την ατμόσφαιρα μίας εμβληματικής εποχής, μεταφέροντάς μας 130 χρόνια πίσω σε ένα ταξίδι στα παράλια της Σμύρνης και σε μια ιστορία γεμάτη μάγια, ξόρκια, αρώματα, έρωτες και πάθη.

Μαρία Κορινθίου, Γιάννης Αϊβάζης - Αφροδίτη Μαρία Λιάντου, Εβελίνα Παπούλια
Μέμος Μπεγνής, Ευγενία Σαμαρά – Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

Σμύρνη, 1887. Η Κατίνα είναι μια φτωχή, έξυπνη κι αδίστακτη Σμυρνιά. Η ζωή της αλλάζει όταν γνωρίζει την Αττάρτη, μια Τούρκα μάγισσα, που την παίρνει υπό την προστασία της. Έτσι η Κατίνα βάζει στόχο να ανέβει ψηλά. Ερωτικά φίλτρα, μπουγιούμ, λιώματα και μαγικά ποτέ δεν κάνουν λάθος.

Μέμος Μπεγνής, Ευγενία Σαμαρά - Κωνσταντίνα Σπυροπούλου
Μαρία Κορινθίου, Γιάννης Αϊβάζης – Αφροδίτη Μαρία Λιάντου, Εβελίνα Παπούλια

Καταφέρνει να παντρευτεί τέσσερις άντρες, τον ένα καλύτερο από τον άλλον, τον ένα πλουσιότερο από τον άλλον. Όσο ανεβαίνει πιο ψηλά σε κοινωνική τάξη, η Κατίνα ανακατεύεται στις δουλειές τους και κουμαντάρει άξια τα εμπόρια, τις μπάνκες, τα καπνά, φτάνοντας μια μέρα να γίνει αρχόντισσα όλης της Σμύρνης. Εκατό χρόνια μετά, σ’ ένα σκονισμένο μπαουλάκι στο σπίτι της Αίγινας, βρέθηκαν οι γραφές, τα ξόρκια και τα μαγικά της.

Οι Μάγισσες της Σμύρνης της Μάρας Μεϊμαρίδη ζωντανεύουν στο Θέατρο Παλλάς

twitter-logo-boxnewsgosman 01-logo-PNG-180X170Του: Δημήτρη Γκοσμάνη – dimigos7@gmail.com