Ανδρέας Ματθίδης, Βιβή Αναστασιάδη, Δημήτρης Ανδρέου από την Καρούλιας ΑΕ
Ανδρέας Ματθίδης, Βιβή Αναστασιάδη, Δημήτρης Ανδρέου από την Καρούλιας ΑΕ

Λευτέρης Σοφατζής και Άγγελος Μπάφας νικητές του Διεθνούς Διαγωνισμού elit® art of martini 2018.

 

Οι bartenders του A for Athens από την Αθήνα και του Vanilla world Skybar από τη Θεσσαλονίκη θα εκπροσωπήσουν τις πόλεις τους στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό, στο Bilbao, από τις 17 έως τις 20 Ιουνίου.

Ο Λευτέρης Σοφατζής και ο Άγγελος Μπάφας είναι οι νικητές του διαγωνισμού elit® art of martini Athens –Thessaloniki 2018.

Οι bartenders του A for Athens bar και του Vanilla world Skybar εντυπωσίασαν τους κριτές με το “ Punched up” Martini και το Versatile Martini αντίστοιχα, δύο ευρηματικές παραλλαγές του κλασικού martini.

Οι κριτές του διαγωνισμού Elit Art of Martini Αλέξανδρος Πρεβίστας, Ανδρέας Ματθίδης και ο Πάνος Δεληγιάννης
Οι κριτές του διαγωνισμού Elit Art of Martini Αλέξανδρος Πρεβίστας, Ανδρέας Ματθίδης και ο Πάνος Δεληγιάννης

Τα martini των δυο διαγωνιζομένων είναι πραγματικά έργα τέχνης. Εντυπωσιαστήκαμε με την πρωτότυπη επιλογή των συστατικών και τον τρόπο με τον οποίο τα μοναδικά αρώματα/γεύσεις «έδεναν» με τις ultra-luxury νότες της elit® Vodka.

Το “ Punched up” Martini και το Versatile Martini ήταν μια περιπέτεια αισθήσεων, από την γευστική εμπειρία μέχρι την εντυπωσιακή τους παρουσίαση.

Ήταν, στ’ αλήθεια εμπνεύσεις που δεν ξεχνιούνται και η δημιουργική οπτική τους αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του σκοπού του πρωτοποριακού αυτού διαγωνισμού.

Ο νικητής του διαγωνισμού από την Θεσσαλονίκη Άγγελος Μπάφας και ο Δημήτρης Ανδρέου από την Καρούλιας  ΑΕ
Ο νικητής του διαγωνισμού από την Θεσσαλονίκη Άγγελος Μπάφας και ο Δημήτρης Ανδρέου από την Καρούλιας ΑΕ

Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού elit® art of martini, όλοι οι νικητές σε επίπεδο πόλης θα παρουσιάσουν τα νικηφόρα τους cocktails στο Bilbao, διεκδικώντας τον τίτλο του πιο οραματικού martini-maker στον κόσμο.

Ο παγκόσμιος ημιτελικός και τελικός θα διεξαχθούν μεταξύ 17 και 20 Ιουνίου και θα δώσουν την ευκαιρία στους νικητές των πόλεων να ανεβάσουν σε νέα επίπεδα τις ικανότητές τους στο bartending, μέσα από συναντήσεις συμβουλευτικής καθοδήγησης με έναν σεφ παγκόσμιας κλάσης και την επίδειξη της δεξιοτεχνίας τους στη δημιουργία cocktail, χρησιμοποιώντας πληθώρα πολυαισθητηριακών ερεθισμάτων.

Ο νικητής του διαγωνισμού από την Αθήνα Λευτέρης Σοφατζής και ο Ανδρέας Ματθίδης
Ο νικητής του διαγωνισμού από την Αθήνα Λευτέρης Σοφατζής και ο Ανδρέας Ματθίδης

Ο διαγωνισμός στο Bilbao αποτελεί για τους συμμετέχοντες μία και μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν τους κορυφαίους bartenders και ιδιοκτήτες μπαρ του κόσμου αλλά και να εμπνευστούν απ’ αυτούς.

Ο νικητής του Μεγάλου Τελικού θα συνεχίσει το ταξίδι του στην καλλιτεχνική ανακάλυψη, έχοντας τη δυνατότητα να παρουσιάσει το νικηφόρο του cocktail στη γνωστή διοργάνωση Bar Convent, στο Βερολίνο.

Η elit® ultra luxury vodka  παρουσιάζει τη νέα φιάλη Night Edition

twitter-logo-boxnewsgosman 01-logo-PNG-180X170Του: Δημήτρη Γκοσμάνη – dimigos7@gmail.com