Γιώργος Θωμάκος, Γιώργος Καβαθάς, Κλεοπάτρα Χατζοπούλου
Γιώργος Θωμάκος, Γιώργος Καβαθάς, Κλεοπάτρα Χατζοπούλου

Ολοκληρώθηκε η 64η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 64η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς εντυπωσιάζοντας, ευαισθητοποιώντας και χαρίζοντας όμορφες στιγμές στους επισκέπτες της.

Ένας θεσμός βαθιά ριζωμένος στη συλλογική συνείδηση των Κηφισιωτών, ανανεωμένος και εμπλουτισμένος κατάφερε και φέτος να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον χιλιάδων πολιτών από κάθε περιοχή της Αττικής, που την επισκέφθηκαν προκειμένου να απολαύσουν ανοιξιάτικες ευωδίες, όμορφες μελωδίες και να περιηγηθούν στο γεμάτο εκπλήξεις Άλσος Κηφισιάς «Δημήτριος Ζωμόπουλος».

Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς για 18 ημέρες, σε έκταση 20 στρεμμάτων και με την συμμετοχή 65 ανθοπαραγωγών προσέφερε περισσότερα από 2.000 είδη φυτών, μυρωδικών και βοτάνων στις πιο προσιτές τιμές.

Φέτος το πολιτιστικό πρόγραμμα ήταν πιο πλούσιο από ποτέ. 12 συναυλίες με Νίκο Ζιώγαλα, Στέλλα Κονιτοπούλου,  Δ. Ναχμία, Πετρολούκα Χαλκιά και Αντ. Κυρίτση, Brillante Classic Orchestra, Γεράσιμο Ανδρεάτο,48 Ώρες, Depy Sakellariou Τέρη Ιερεμία, Δροσουλίτες, Apurimac, Burger Project κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Νίνα Βλάχου, Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη
Νίνα Βλάχου, Ρίτα Πικρού Μωραϊτάκη

Εκατοντάδες μαθητές από σχολεία της Αττικής παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το ταξίδι του νερού στη φύση» και περιηγήθηκαν στο θεματικό πάρκο της έκθεσης.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν  για τον κύκλο του νερού στη φύση και να ταξιδέψουν σε διαφορετικά Οικοσυστήματα. Παράλληλα παρακολούθησαν θεατρικές παραστάσεις, καραγκιόζη ενώ διασκέδασαν στο δωρεάν πάρκο ψυχαγωγίας “flower fun”.

Δεκάδες ήταν επίσης και οι  παρουσιάσεις για επαγγελματίες και ερασιτέχνες κηπουρούς, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή της έκθεσης στην κοινωνική ευαισθητοποίηση με την συμμετοχή των συλλόγων «Όραμα Ελπίδας», «Άγγιγμα Ζωής», «Η Αγκαλιά» κ.α..

Πραγματοποιήθηκαν επίσης οι καθιερωμένες βραβεύσεις της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς. Η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Βαγγέλη Σιδέρη.

Επίσης βραβεύτηκαν: Ο «ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ» MEDI PRINOU, οι «ΑΡΓΥΡΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ» ΚΗΠΩΝ ΟΔΟΣ & METALINE ΣΠΑΝΟΣ, ο «ΧΑΛΚΙΝΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ» STIHL, οι Υποστηρικτές Platanos Parking, Eθνική Ασφαλιστική Γραφείο Αμαρουσίου Δ. Βαγενά, Δ. Θανόπουλος.

Βραβείο MEDI PRINOU
Βραβείο MEDI PRINOU

Τέλος βραβεύτηκαν οι Κλέωνας Τσέτης και  Κωνσταντίνος Χριστάκος που προσέφεραν υπέροχα πλάνα της 64ης Ανθοκομικής με λήψη drone.

Θεαματικό και το κλείσιμο της 64ης Ανθοκομικής Έκθεσης με την απελευθέρωση μπαλονιών από τους μικρούς φίλους του θεσμού! Μικροί και μεγάλοι ανανέωσαν μουσικά το ραντεβού για την επόμενη χρονιά  με την συναυλία του συγκροτήματος «48 ώρες».

twitter-logo-boxnewsgosman 01-logo-PNG-180X170Του: Δημήτρη Γκοσμάνη – dimigos7@gmail.com