Έκτακτη συνεδρίαση του Ο.Η.Ε. για το Μακελειό στην Λωρίδα της Γάζας
Ο.Η.Ε. – Λωρίδα της Γάζας

Έκτακτη συνεδρίαση του Ο.Η.Ε. για το Μακελειό στην Λωρίδα της Γάζας.

Το Κουβέιτ έκανε το αίτημα, ο Ο.Η.Ε. το αποδέχθηκε και κάπως έτσι η τραγική κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας την Τρίτη, 15.05.2018.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συγκληθεί την Τρίτη, 15.05.2018, στις 10:00, τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας). Η εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε το Κουβέιτ. Το θέμα, φυσικά, θα είναι η κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ένας εκπρόσωπος της ρωσικής αντιπροσωπείας στα Ηνωμένη Έθνη.

«Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στις 10:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) έπειτα από αίτημα του Κουβέιτ», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Μακελειό στην Λωρίδα της Γάζας

Τουλάχιστον 55 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα και 2.700 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα εγκαίνια της πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ιερουσαλήμ.

Τουλάχιστον έξι από τους νεκρούς είναι παιδιά κάτω των 18 ετών, εκ των οποίων ένα κορίτσι. Οι 1.360 τραυματισμοί προήλθαν από πυρά.

Πάνω από 40.000 Παλαιστίνιοι διαδήλωναν στα σύνορα μες το Ισραήλ διαμαρτυρόμενοι για την μεταφορά της πρεσβείας από το Τελ Αβίβ, κάτι που επί της ουσίας αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα.

Η απάντηση λοιπών των Ισραηλινών στις διαμαρτυρίες και τις… σφεντόνες, ήταν οι δολοφονικές επιθέσεις με πραγματικά πυρά.

Όλα, πάντως, είχαν ξεκινήσει από μια απόφαση του αμερικανού προέδρου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναγνωρίσει από τις 6 Δεκεμβρίου την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της χώρας. Και είχε ανακοινώσει πως θα μεταφέρει την πρεσβεία των Η.Π.Α. από το Τελ Αβίβ.

Αυτό προκάλεσε οργισμένο «κύμα» αντιδράσεων, τόσο από τους Παλαιστίνιους όσο και από άλλες μουσουλμανικές χώρες. Από τις 30 Μαρτίου και μετά σχεδόν καθημερινά Παλαιστίνιοι πέφτουν νεκροί στην Λωρίδα της Γάζας από πυρά του Ισραηλινού στρατού…

«Άνοιξε τις πύλες της κολάσεως» ανακοίνωσε η Χαμάς για την απόφαση Τραμπ (video)

twitter-logo-boxnewsπηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ