Εμανουέλ-Μακρόν-Ευρωπαϊκό-Κοινοβούλιο
Εμανουέλ Μακρόν

Μακρόν – Η Γαλλία θα στηρίξει την Ελλάδα εάν απειληθεί από την Τουρκία.

Η Γαλλία θα δείξει στην πράξη την ευρωπαϊκή της αλληλεγγύη, σε περίπτωση που η Ελλάδα απειληθεί από την Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα απέναντι στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι η αμυντική συνεργασία και η αλληλεγγύη στην Ε.Ε. είναι προτεραιότητα για τη χώρα του και τόνισε ότι όπως η Γαλλία έχει εκφράσει την υποστήριξή της στη Μεγάλη Βρετανία, σε περίπτωση που η χώρα δεχθεί εξωτερική απειλή, το ίδιο έχει κάνει και με την Ελλάδα, και έχει διαβεβαιώσει σχετικά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος στην μεταναστευτική και προσφυγική κρίση ο Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε ότι η Γαλλία θα προτείνει την ενίσχυση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης, καθώς όπως είπε, δεν γίνεται να αφεθούν μόνες τους οι χώρες πρώτης γραμμής να διαχειριστούν το βάρος των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Δείτε την απάντηση του Γάλλου προέδρου στο 03:49:30’’

Οργή “Σουλτάνου” κατά Μακρόν για τα γαλλικά στρατεύματα στο πλευρό των Κούρδων

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από: iefimerida.gr