Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ,
Τούρκος υπουργός – Ομέρ Τσελίκ

Νέο «παραλήρημα» από Τούρκο υπουργό: «Το Αγαθονήσι είναι δικό μας».

 Σε μια νέα πρόκληση της Άγκυρας, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, χαρακτήρισε «σόου» την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στο Αγαθονήσι, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το νησί είναι τουρκικό έδαφος!

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Φικρί Ισίκ, ο οποίος ισχυρίστηκε πως το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία και ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γείτονος, Ομέρ Τσελίκ, επανέρχεται στο ίδιο ζήτημα, χαρακτηρίζοντας το ελληνικό νησί των 200 μονίμων κατοίκων στα Δωδεκάνησα ως «τουρκικό έδαφος»!

Η ανιστόρητη και απαράδεκτη δήλωση του κ. Τσελίκ έγινε στην τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ», διά της οποίας εξαπέλυσε επίθεση στον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στο Αγαθονήσι.

Είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: «Δεν μπορούμε να πάρουμε σοβαρά τον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Δεν φέρει το ειδικό βάρος που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί. Το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία. Είναι τουρκική γη. Αυτό που έκανε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας δεν είναι σοβαρή κίνηση».

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα που η Άγκυρα αμφισβητεί με περίσσεια αδιαντροπιά τη Συνθήκη των Παρισίων του 1947, διά της οποίας τα Δωδεκάνησα παραχωρήθηκαν νόμιμα στην Ελλάδα.

Ωστόσο, η δήλωση του κ. Τσελίκ εντάσσεται στον έκδηλο «εκνευρισμό» των γειτόνων μετά και την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να απορρίψει το αίτημα της Άγκυρας για την έκδοση τριών από τους οκτώ αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα, αμέσως μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία.

Άλλωστε και ο ίδιος ο υπουργός αναφέρθηκε στην υπόθεση των οκτώ αξιωματικών, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει αμέσως τους δολοφόνους».

twitter-logo-boxnews

Αναδημοσίευση από: